Sophie Boeckx, Marie Lambiet, Christophe Boeckx en Jasper Hendrickx presenteren met trots het nieuwe kookboek van de Leo’s Mol-Geel Zuiderkempen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Boeckx, Marie Lambiet, Christophe Boeckx en Jasper Hendrickx presenteren met trots het nieuwe kookboek van de Leo’s Mol-Geel Zuiderkempen. © Liese Demeulenaere

Jongeren strikken vijf Kempense chefs voor kookboek met lokale producten

Mol/GeelDe Leo’s van Mol-Geel Zuiderkempen lanceren deze week een bijzonder kookboek om geld in te zamelen voor het goede doel. Zowaar vijf Kempische chef-koks schaarden zich achter het project en ontwikkelden voor het boek ‘Zuiderkempens Koken’ 25 unieke gerechten met streekproducten. Op die manier helpen de Leo’s niet alleen hun eigen goede doelen, maar geven ze ook de lokale handelaars de steun die ze hard nodig hebben.

 1. Steeds minder coronapatiënten in Heilig Hartziekenhuis: “Reguliere zorgverlening zo goed als volledig opgestart”
  Mol

  Steeds minder coronapa­tiën­ten in Heilig Hartzieken­huis: “Reguliere zorgverle­ning zo goed als volledig opgestart”

  De onzekerheid van vorige week in Mol maakt nu plaats voor hoopvolle ontwikkelingen. Het aantal coronapatiënten in het Heilig Hartziekenhuis blijft schommelen op een laag niveau, waardoor de reguliere zorgverlening vrijwel volledig heropgestart is. Toch blijft waakzaamheid geboden, zeker nu er een volledige klas van De Zandloper in quarantaine werd geplaatst nadat er een klascluster werd aangetroffen.
 1. Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsjeblieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”
  Vlimmeren/Beerse

  Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsje­blieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”

  De 12-jarige Sverre Kleeren uit Vlimmeren (Beerse) heeft een ontroerende open brief geschreven naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met emotionele woorden smeekt hij om op het einde van dit schooljaar op bosklassen te mogen gaan. “We klagen niet, maar deze uitstap zou ik hééééééél graag doen. Waarom zou het niet mogen? In juli zullen we waarschijnlijk toch op verlof mogen of op kamp gaan.”
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"