De geothermiecentrale in Mol. De centrale genereert energie op basis van aardwarmte door heet water uit kilometers diepe injectieputten naar boven te halen.
Volledig scherm
De geothermiecentrale in Mol. De centrale genereert energie op basis van aardwarmte door heet water uit kilometers diepe injectieputten naar boven te halen. © RV

Inwoners én gemeente ongerust na aardbeving door geothermieproject

In Mol is ongerustheid ontstaan nadat zondagavond een aardbeving heeft plaatsgevonden met een kracht van 2,1 op de schaal van Richter. De beving is een gevolg van het geothermieproject van VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, waarbij geboord wordt naar warm water. “VITO moet met spoed onderzoeken welke risico’s er bestaan op gelijkaardige of sterkere aardbevingen in de toekomst”, zegt burgemeester Wim Caeyers.

40 reacties

 • Jorrit Ruts

  2 jaar geleden
  Wij allemaal maar mee betalen voor een put ellende. Het zal nooit rendabel worden enkel miserie in de toekomst met aardbevingen ........ Mol, Dessel ik hoop dat jullie wakker schieten en de schade beperken door die handel te sluiten.
 • Gilbert Vermeersch

  2 jaar geleden
  Hebben we dan geen ervaring met de vroegere mijnen, met het leeghalen van een ondergrondse laag? Of het nu om gas, steenkool of water gaat, dat vul je niet zomaar met iets anders op. Niet alleen in Duitsland maar ook in het Zwitserse Basel is dergelijk project stopgezet, wegens grote schade. In Mol is het beperkt gebleven.
 • andre callens

  2 jaar geleden
  @maurits in het eerste boek van Dhr Calvo promoot hij deze boringen als de mirakel oplossing ,in Nederland zijn er nu plannen om het CO2 van de drie onlangs opgestarte (2016) steenkoolcentrales op te slaan in lege aardgas velden. Dit gaat pas een milieu ramp opleveren daar is Mol niets tegen.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Klimaatrealisme in actie !
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Geen paniek de wetenschap zal dit wel oplossen !
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter