Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Benoit De Freine

Inheemse herbebossing langs Reuselseweg

MolVanaf vrijdag 19 februari worden er in opdracht van het Vlaams Agentschap Natuur & Bos freeswerken uitgevoerd langs de Reuselseweg. De stronken van de uitheemse bomen, die er enkele jaren geleden gekapt werden, worden nu weggefreesd om herbebossing met inheemse soorten mogelijk te maken. 

 1. “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecazaken dicht, ook al mogen ze binnenkort open
  Turnhout/Hoogstraten

  “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecaza­ken dicht, ook al mogen ze binnenkort open

  “Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chef-kok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en De Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. Al zijn er ook zeker positieve geluiden te horen in Beerse, Turnhout en Hoogstraten bij Brasserie Flor, Louis en De Gelmel.
 2. Aantal coronapatiënten op intensieve zorgen blijft pieken in Heilig Hartziekenhuis: “Nu de teugels vieren brengt lage besmettingscijfers in gevaar”
  Mol

  Aantal coronapa­tiën­ten op intensieve zorgen blijft pieken in Heilig Hartzieken­huis: “Nu de teugels vieren brengt lage besmet­tings­cij­fers in gevaar”

  Het aantal coronapatiënten op de gewone afdeling neemt stilaan af, maar de druk op de intensieve zorgen van het Heilig Hartziekenhuis blijft pieken. Dat zou te wijten zijn aan een toegenomen nonchalance bij de bevolking, die de coronamaatregelen alsmaar losser interpreteert. “Op menselijk vlak valt dit te begrijpen. Jammer genoeg is dat een valstrik die we de komende weken samen moet proberen te vermijden."
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt