De scholieren bij de mobiele rookkamer
Volledig scherm
De scholieren bij de mobiele rookkamer © RV

Help Brandwonden Kids leert scholieren over gevaren van vuur en rook

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Beer 4 Nature wil Galbergen redden met beerfunding: “Belangrijk dat onze kinderen spelen in de bossen en zo respect krijgen voor de natuur”
  Mol

  Beer 4 Nature wil Galbergen redden met beerfun­ding: “Belangrijk dat onze kinderen spelen in de bossen en zo respect krijgen voor de natuur”

  De mannen van Beer 4 Nature hebben hun zinnen gezet op een nieuw stukje bos in de Molse Galbergen. Samen met Bosgroep Noorderkempen willen ze het natuurgebied weer opknappen zodat iedereen ervan kan genieten. Maar om het bos aan te kopen, hebben ze echter nog een flink bedrag nodig. Daarom organiseren brouwers Kevin, Jeroen en Pieter opnieuw een beerfunding, die dit keer gesteund wordt door de bekende soapacteur Raf Jansen. “We moeten nog 20.000 flesjes verkopen om ons doel te halen.”