De Zwaan op de Markt.
Volledig scherm
De Zwaan op de Markt. © Google Street View

Gemeentelijke kunstacademies smelten samen tot één Kunstencampus in De Zwaan

MolDe gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Academie voor Muziek en Woord smelten stapsgewijs samen tot één Kunstencampus in het historisch gebouwencomplex De Zwaan op de Markt. “Met dit ambitieuze project bundelen we beide bronnen van onderwijs en creativiteit op één prachtige locatie.” 

 1. Géén extra besmettingen in zorginstelling De Witte Mol, maar wel kruis over fiets- en wandeltocht om geld in te zamelen
  Mol

  Géén extra besmettin­gen in zorginstel­ling De Witte Mol, maar wel kruis over fiets- en wandel­tocht om geld in te zamelen

  Het tweede deel van de eerste testronde bij De Witte Mol heeft geen bijkomende besmettingen opgeleverd. Het ging om een kleine honderd testen bij zorggebruikers en medewerkers. Op vrijdag 17 september volgen er nog eens 250 testen. Als daarbij iedereen negatief blijft, mogen de quarantainemaatregelen opgeheven worden. Ondertussen is wel beslist om de recreatieve fietstocht van 19 september te schrappen.
 2. Van podium in Tomorrowlandstijl tot pompoenkoets: VH Auctions veilt inboedel van failliete decorbouwer Phixion uit Beerse
  PREMIUM
  Beerse

  Van podium in Tomorrow­land­stijl tot pompoen­koets: VH Auctions veilt inboedel van failliete decorbou­wer Phixion uit Beerse

  Een decoratieve kerstman, een sinterklaasstoel, een pompoenkoets of een echt podium in Tomorrowlandstijl? Wie het in huis wil halen, kan nog tot donderdagavond een bod doen op één van de meer dan 800 loten die het veilingbedrijf VH Auctions aanbiedt. Zij zijn aangesteld om de inboedel van het failliete Impressive Experience You (Phixion) uit Beerse te verkopen. “Er is zelfs interesse tot Canada toe", zegt Kurt Van Hunsel van VH Auctions.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Tieners riskeren vier jaar cel voor gewapende overval op frituur ‘t Patattenhuisje: “Daders werden agressief en dreigden uitbater neer te steken met een mes”
  PREMIUM
  Mol

  Tieners riskeren vier jaar cel voor gewapende overval op frituur ‘t Patatten­huis­je: “Daders werden agressief en dreigden uitbater neer te steken met een mes”

  Twee tieners uit Mol riskeren 4 jaar achter de tralies te vliegen nadat ze samen met een minderjarige kompaan frituur ’t Patattenhuisje in Mol-Achterbos hebben overvallen. Ze bedreigden de uitbater met een mes en een pistool. Ze kwamen als minderjarigen al in aanraking met de jeugdrechtbank, onder andere voor poging doodslag. “Meteen als ze meerderjarig zijn, geven ze ook hier hun naamkaartje af. Dit is zeer verontrustend”, zegt de openbare aanklager.