Het oude gemeentehuis in Mol.
Volledig scherm
Het oude gemeentehuis in Mol. © RV

Gemeente vraagt inspraak Mollenaars in lokaal energie- en klimaatplan

MolGemeente Mol werkt aan een sterk energie- en klimaatactieplan om ook op lokaal vlak de klimaatdoelstellingen te kunnen behalen. Het gemeentebestuur wil daarbij de inwoners zoveel mogelijk betrekken en vraagt elke Mollenaar om nog voor 24 mei zijn suggesties over het bestaande ontwerp door te geven. 

 1. Doek valt voor decorbouwers van onder meer Graspop en Tomorrowland: “Geen opdrachten meer”
  PREMIUM
  Beerse

  Doek valt voor decorbou­wers van onder meer Graspop en Tomorrow­land: “Geen opdrachten meer”

  Het doek is gevallen voor het decorbouwbedrijf Phixion uit Beerse. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en bouwde mee aan decors van Tomorrowland, Hellfest, Graspop en heel wat andere festivals. Enkele maanden geleden probeerden ze het nog over een andere boeg te gooien en lanceerden ze het idee om unieke tuinkamers of privékamers te bouwen. Het gebrek aan opdrachten door de coronacrisis deed het bedrijf de das om.
 2. Mollenaars bijzonder tevreden over communicatie, gezondheidszorg en onderwijs binnen hun gemeente
  Mol

  Mollenaars bijzonder tevreden over communica­tie, gezond­heids­zorg en onderwijs binnen hun gemeente

  De gemeente Mol heeft opnieuw een mooi rapport gekregen van haar inwoners. Maar liefst 93 procent van de Mollenaars geeft aan er graag te wonen en zo'n 77 procent zegt bovendien ook erg fier te zijn op de gemeente. Dat blijkt uit de nieuwe Gemeente- en Stadsmonitor van de Vlaamse Overheid. Ondanks de goede cijfers zijn er ook nog werkpunten, zoals de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruiker. “Dat is geen verrassing: fietsen ligt de Mollenaars nu eenmaal nauw aan het hart”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).