De Witte Mol in Mol.
Volledig scherm
De Witte Mol in Mol. © RV

Géén extra besmettingen in zorginstelling De Witte Mol, maar wel kruis over fiets- en wandeltocht om geld in te zamelen

MolHet tweede deel van de eerste testronde bij De Witte Mol heeft geen bijkomende besmettingen opgeleverd. Het ging om een kleine honderd testen bij zorggebruikers en medewerkers. Op vrijdag 17 september volgen er nog eens 250 testen. Als daarbij iedereen negatief blijft, mogen de quarantainemaatregelen opgeheven worden. Ondertussen is wel beslist om de recreatieve fietstocht van 19 september te schrappen.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Demo-markt over ‘klimaatbewust boeren’ in Vorselaar: “Overstromingen en extreme droogte maken duidelijk dat verstandig waterbeheer noodzakelijk is”
  Vorselaar

  De­mo-markt over ‘klimaatbe­wust boeren’ in Vorselaar: “Overstro­min­gen en extreme droogte maken duidelijk dat verstandig waterbe­heer noodzake­lijk is”

  Vrijdag werd er op één van de vele velden die Vorselaar rijk is een heuse ‘Demo-markt Klimaatboeren’ opgesteld waar geïnteresseerde landbouwers konden langskomen om ideetjes op te doen om aan verstandig waterbeheer te doen met hun bedrijf. Het is de bedoeling om in de toekomst volop in te zetten op klimaatrobuuste maatregelen in de vallei van de Kleine Nete.