Een bladkorf in Mol
Volledig scherm
Een bladkorf in Mol © Gemeente Mol

Geef jouw mening over het bladkorvenplan

MolWaar moeten volgens jou de bladkorven staan dit najaar? Alle Mollenaars kunnen nog tot en met maandag 15 augustus hun opmerkingen geven voor het bladkorvenplan voor de aankomende herfst en winter. 

 1. Nieuw project SCK CEN maakt innovatieve kankertherapie breed toegankelijk
  Mol

  Nieuw project SCK CEN maakt innovatie­ve kankerthe­ra­pie breed toeganke­lijk

  Het nucleair onderzoekscentrum SCK CEN slaat de handen in elkaar met IBA, de wereldleider in deeltjesversnellertechnologie, voor een gloednieuw project genaamd Pantera. De nieuwe onderneming mikt op een grootschalige productie van de radio-isotoop actinium-225, een van de meest belovende alfastralers in de strijd tegen kanker. “Deze missie geeft kankerpatiënten nieuwe perspectieven, en daarmee nieuwe hoop”, zegt Sven Van den Berghe, CEO van Pantera.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.