Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Fietsster (13) botst tegen auto

 1. Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”
  Voetbal eerste provinciale

  Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”

  De opluchting in het kamp van KBSK Retie was zondag groot. De fusieclub uit eerste provinciale boekte tegen Marierkerke-Branst een 4-3-overwinning. Na een heel sterke competitiestart was het van midden november geleden dat de Kempenaars nog een driepunter konden optekenen. Voor Geert Persoons, die in het zicht van de winterstop het roer van Andy Van Kets als T1 had overgenomen, was het zijn eerste driepunter.
 1. Pilootproject waarbij ex-verslaafden patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhuizen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”
  geel/mol/herentals/turnhout

  Pilootpro­ject waarbij ex-verslaaf­den patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhui­zen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”

  De directeurs van de vier Kempense ziekenhuizen hebben vrijdag een overeenkomst ondertekend om hun samenwerking met de Verslavingskoepel Kempen rond de innovatieve aanpak van verslavingen te verlengen. Sinds enkele jaren worden verslaafden die in hun ziekenhuizen belanden bijgestaan door mensen die zelf ooit een verslaving hebben doorgemaakt. Die aanpak is een succes.
 2. Bepaal mee de nieuwe inrichting van gemeentelijke bibliotheek en archief
  Mol

  Bepaal mee de nieuwe inrichting van gemeente­lij­ke biblio­theek en archief

  De gemeentelijke bibliotheek en het archief worden in een nieuw jasje gestoken. Vooraleer er beslissingen worden genomen, houdt de gemeente een brainstormsessie op maandag 30 januari om alle ideeën, noden en wensen van de bezoekers te horen. De sessie start om 19.30 uur in de leeszaal van de bib, op de 1ste verdieping. Ruth Soenen, een antropologe die al verschillende bibliotheken inrichtte, begeleidt de sessie. Iedereen is welkom om mee na te denken.