Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Kampenhout

Een dag extra kermisplezier in Rauw

 1. Onvruchtbare larven van Amerikaanse stierkikker worden uitgezet om eigen soortgenoten te bestrijden: “Een wereldprimeur”
  olmen

  Onvruchtba­re larven van Amerikaan­se stierkik­ker worden uitgezet om eigen soortgeno­ten te bestrijden: “Een wereldpri­meur”

  De Amerikaanse stierkikker is een uitheemse indringer die al twintig jaar de Vlaamse biodiversiteit aantast. Wetenschapster Sarah Descamps heeft een oplossing gevonden om de kikker te bestrijden, namelijk met behulp van steriele kikkerlarven. Ze bracht de oplossing vrijdag voor de eerste keer in de praktijk in de vallei van de Grote Nete in Olmen (Balen) - goed voor een wereldprimeur.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.