Thembaeeld
Volledig scherm
Thembaeeld © Liese Demeulenaere

Dunningswerken in bossen SCK CEN en VITO moeten zorgen voor meer biodiversiteit

MolDit voorjaar vinden er beheerswerken plaats in 40 hectare bossen van SCK CEN en VITO. De monotone dennenbossen verkeren er in erbarmelijke toestand en worden geteisterd door exoten zoals de Amerikaanse vogelkers. De instellingen willen nu zo’n 25 à 30 procent van de zwakste bomen doelgericht dunnen om zo meer leven en biodiversiteit te creëren.

 1. GBS Mozawiek tovert leesklasje om tot heuse schoolbibliotheek

  GBS Mozawiek tovert leesklasje om tot heuse schoolbi­bli­o­theek

  Het was wekenlang het best bewaarde geheim van Gemeentelijke Basisschool Mozawiek, maar vrijdagmiddag mocht iedereen het weten: het leesklasje is een officiële schoolbibliotheek geworden. Alle 400 leerlingen, van de peutertjes tot het zesde leerjaar, kunnen er vanaf volgende week leesvoer in de boekentas steken om thuis te verslinden. “In de gloednieuwe collectie van ruim 1.250 boeken zal elk kind hier wel zijn gading vinden."
  Mol
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.