De startweek zal doorgaan op het pleintje voor basisschool Klim-Op.
Volledig scherm
De startweek zal doorgaan op het pleintje voor basisschool Klim-Op. © Vanderveken

Denk mee na over een veerkrachtig Ginderbuiten

MolHoe ziet jouw ideale Ginderbuiten eruit? Dat is de vraag die het gemeentebestuur de komende maanden stelt aan de inwoners van het gehucht. Op 12 mei wordt er namelijk een nieuw traject opgestart dat van het gehucht een veerkrachtiger dorp moet maken. 

 1. Vier Georgiërs riskeren celstraf voor reeks winkeldiefstallen: “Gevangenis in België? Dat is vakantie met gratis eten en drinken”
  Arendonk/Herentals

  Vier Georgiërs riskeren celstraf voor reeks winkeldief­stal­len: “Gevangenis in België? Dat is vakantie met gratis eten en drinken”

  Vier mannen van Georgische afkomst, waarvan er twee in het asielcentrum in Arendonk verblijven, riskeren een gevangenisstraf tot 25 maanden voor een hele reeks winkeldiefstallen. Het zou gaan om een bende van zes personen waarvan er uiteindelijk vier geïdentificeerd werden. De bende pleegde over heel het land diefstallen in winkels van Colruyt.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.