Burgemeester Wim Caeyers mocht twee bijzondere cadeaus in ontvangst nemen.
Volledig scherm
Burgemeester Wim Caeyers mocht twee bijzondere cadeaus in ontvangst nemen. © Liese Demeulenaere

Delegaties uit Molse zustersteden officieel ontvangen in jeugdhuis Tydeeh: "Een lange traditie die we koesteren”

MolVrijdagavond 30 september zijn de vertegenwoordigers uit Kara Kara (Niger) en San Tomás (Nicaragua), de twee Molse zustersteden, officieel ontvangen in jeugdhuis Tydeeh. Na een heerlijke potluck werden beide delegaties welkom geheten door de burgemeester Wim Caeyers (CD&v) en schepen voor Mondiaal Beleid Lotte Vreys.

 1. Drie Molse armoedeorgansaties samen geselecteerd voor De Warmste Week: "We ‘vlammen’ erin!”
  Mol

  Drie Molse armoedeor­gan­sa­ties samen geselec­teerd voor De Warmste Week: "We ‘vlammen’ erin!”

  De Warmste Week vestigt dit jaar de aandacht op kansarmoede. Van de duizenden vzw’s en instanties die een project indienden, zijn er maar liefst drie Molse armoedeorganisaties geselecteerd om financiële steun te ontvangen van de jaarlijkse actie: Ons Huis, M.I.N. Mol en Vectamus. “Er wordt nog veel te vaak gezegd dat kansarmoede een verhaal van ‘eigen schuld, dikke bult’ is. Het tegendeel is waar”, zegt Petra Beyens van Ons Huis.
 2. Mede-eigenaar Pakawi Park verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag: "Acht meldingen, onder meer van twee minderjarige jobstudenten"
  olmen

  Me­de-eigenaar Pakawi Park verdacht van seksueel grensover­schrij­dend gedrag: "Acht meldingen, onder meer van twee minderjari­ge jobstuden­ten"

  De 50-jarige T.P., medezaakvoerder van dierentuin Pakawi Park in Olmen, is voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover acht werkneemsters, onder wie ook twee minderjarige jobstudenten. De onderzoeksrechter liet de man vrij onder voorwaarden. “Het is voor hem onder andere verboden om nog in zijn eigen park te komen", vertelt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.