Vlaams parlementslid Katrien Schryvers krijgt een rondleiding in CVO HIK te Mol.
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Katrien Schryvers krijgt een rondleiding in CVO HIK te Mol. © CVO HIK

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
dompelt Vlaams parlementslid onder in levenslang leren

MolDinsdag mocht het Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK hoog bezoek ontvangen. Vlaams parlementslid Katrien Schryvers kwam er een kijkje nemen in het kader van een ‘levenslang lerenstage’, ofwel LLL-stage. Speciale aandacht ging naar de zorgsector en de kwalificatie van kinderbegeleiders en zorgkundigen.

  1. KEMPENSE  KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

    Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”