Vlaams parlementslid Katrien Schryvers krijgt een rondleiding in CVO HIK te Mol.
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Katrien Schryvers krijgt een rondleiding in CVO HIK te Mol. © CVO HIK

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
dompelt Vlaams parlementslid onder in levenslang leren

MolDinsdag mocht het Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK hoog bezoek ontvangen. Vlaams parlementslid Katrien Schryvers kwam er een kijkje nemen in het kader van een ‘levenslang lerenstage’, ofwel LLL-stage. Speciale aandacht ging naar de zorgsector en de kwalificatie van kinderbegeleiders en zorgkundigen.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Leerlingen Sint-Jan Berchmanscollege maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”
  Mol

  Leerlingen Sint-Jan Berchmans­col­le­ge maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”

  Logo Leieland en Logo Kempen hebben dinsdag samen de vernieuwde geestelijke welzijnstool Kzitermee.be gelanceerd op het Sint-Jan Berchmanscollege. Het platform bundelt maar liefst 500 diensten uit de regio die werken rond mentale gezondheid. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst geeft de tool enkele suggesties van instanties die je kunnen helpen als je het moeilijk hebt. “Veel jongeren weten niet waar of bij wie ze terecht kunnen. Of ze durven geen hulp te vragen. Kzitermee moet daar verandering in brengen”, zegt Evy Bens van Logo Kempen.