Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Bestuurster gewond na ongeval op kruispunt

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Molse bevolking blijft groeien: vooral in het centrum
  Mol

  Molse bevolking blijft groeien: vooral in het centrum

  Het inwonersaantal van Mol is het afgelopen jaar enorm sterk gestegen. Waar de gemeente het voorbije decennium gemiddeld zo’n 200 à 250 nieuwe inwoners per jaar mocht verwelkomen, was dat in 2022 maar liefst het dubbele met 575 nieuwe Mollenaars. Zo wonen er nu precies 38.142 mensen in de gemeente. “Mol heeft toch wel een aantrekkingskracht op de omliggende gemeenten en daarbuiten”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) trots.
 3. MIJN DORP. Luc Nijs (68), creatieve duizendpoot met een hart voor Dessel: “Aan het Campinastrand kan ik uren jeugdherinneringen ophalen”
  PREMIUM
  Dessel

  MIJN DORP. Luc Nijs (68), creatieve duizend­poot met een hart voor Dessel: “Aan het Campi­nastrand kan ik uren jeugdherin­ne­rin­gen ophalen”

  Voormalig interieurarchitect, oud-leerkracht, theaterfanaat en liefhebber van kunst en cultuur in al haar vormen: Desselaar Luc Nijs (68) is van alle markten thuis, zolang hij er maar zijn enorme creativiteit op kan loslaten. Zo is hij ook een van de grootste trekkers van het Desselse massaspektakel ‘wettewa’ dat in mei 2023 op de planken komt. Een tijdrovend project, maar hij geeft ons toch met plezier een rondleiding door zijn geliefde dorp. “Als ik aan het water zit, dan kom ik tot rust.”