Het lozingspunt in de Molse Nete.
Volledig scherm
Het lozingspunt in de Molse Nete. © Gemeente Mol

Belgoprocess vervangt 10 kilometer lange pijpleiding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”

MolBelgoprocess, het bedrijf dat zich specialiseert in de verwerking en opslag van radioactieve afvalstoffen en sanering van nucleaire sites, vervangt tussen 2024 en 2028 de Neteleiding. Die ondergrondse pijpleiding is maar liefst 10 kilometer lang en voert al sinds 1956 gezuiverd afvalwater af naar de Molse Nete. Omdat de leiding asbestcement bevat, maakt die nu plaats voor een kunststoffen exemplaar. “De Neteleiding is nog in operationele staat, maar we willen anticiperen op de toekomst”, zegt Bart Thieren, woordvoerder van Belgoprocess.

 1. Koppel dat alles verloor in verwoestende brand voelt zich in de steek gelaten door verzekering: "We werden vierkant uitgelachen"
  PREMIUM
  Dessel

  Koppel dat alles verloor in verwoesten­de brand voelt zich in de steek gelaten door verzeke­ring: "We werden vierkant uitgela­chen"

  Op zaterdag 10 december 2022 sloeg het noodlot toe voor Steve Vanderplas (48) en Nancy Tassignon (41) uit Dessel. Hun woning aan de Brasel vatte vuur en werd volledig verwoest. Het koppel verblijft sindsdien in een crisiswoning van het OCMW en wacht nu — zo’n anderhalve maand later — nog steeds op de terugbetaling van de verzekering. “We worden van het kastje naar de muur gestuurd”, zucht het koppel.
 2. Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”
  Voetbal eerste provinciale

  Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”

  De opluchting in het kamp van KBSK Retie was zondag groot. De fusieclub uit eerste provinciale boekte tegen Marierkerke-Branst een 4-3-overwinning. Na een heel sterke competitiestart was het van midden november geleden dat de Kempenaars nog een driepunter konden optekenen. Voor Geert Persoons, die in het zicht van de winterstop het roer van Andy Van Kets als T1 had overgenomen, was het zijn eerste driepunter.