De 'Groene Wij' van Gompel wordt aangeplant met een dertigtal mooie lindes.
Volledig scherm
De 'Groene Wij' van Gompel wordt aangeplant met een dertigtal mooie lindes. © Gemeente Mol

Aanplant grote bomen op ‘Groene Wij’ in Gompel gestart

MolOp woensdag 30 maart startte de gemeente met het aanplanten van een dertigtal lindes en haagbeuken op de ‘Groene Wij’ in Gompel. Er werden ook de grondwerken uitgevoerd en omheiningen en speelelementen geplaatst. Later in het jaar wordt het terrein ingezaaid met een bloemenrijk gazon en worden er nog kleinere bomen en struiken aangeplant. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Eengemaakte Kunstencampus is weer een stapje dichterbij: Gemeente start aanbestedingsprocedure op

  Eengemaak­te Kunstencam­pus is weer een stapje dichterbij: Gemeente start aanbeste­dings­pro­ce­du­re op

  De historische site De Zwaan moet tegen 2027 een eengemaakte ‘Kunstencampus’ worden, waar zowel de Molse Academie voor Muziek en Woord als Academie voor Beeldende Kunsten gehuisvest zal worden. Een groot en complex dossier, dat begin dit jaar nog een extra hindernis moest overwinnen: eind januari bezweek er een dak van een leegstaand gebouw door een dun laagje sneeuw. Nu het dak tijdelijk hersteld is, heeft de gemeenteraad de eerste stappen gezet in de aanbestedingsprocedure voor de renovatie van het gebouwencomplex.
  Mol
 1. Andreas Verbeke (N-VA) neemt ontslag als eerste schepen: “Onze voorzitter neemt beslissingen waar ik niet achter kan staan”
  PREMIUM

  Andreas Verbeke (N-VA) neemt ontslag als eerste schepen: “Onze voorzitter neemt beslissin­gen waar ik niet achter kan staan”

  Eerste schepen Andreas Verbeke (N-VA) heeft op de gemeenteraad van maandagavond wegens ‘persoonlijke redenen’ ontslag genomen uit het college van burgemeester en schepenen. Hij spreekt zelf over spanningen met lokale N-VA-voorzitter Jan Van Dael. “We houden er een totaal verschillende politieke visie op na”, zegt Verbeke. Bij de oppositie beschouwt men het ontslag ondertussen als een interne afrekening binnen N-VA.
  Mol