Sinterklaas
Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas © Klaas De Scheirder

5x uit in de Kempen

0 reacties

 1. Besmettingscijfers en ziekenhuisopnames Mol stabiliseren op te hoog niveau
  Mol

  Besmet­tings­cij­fers en ziekenhuis­op­na­mes Mol stabilise­ren op te hoog niveau

  Na de forse stijging van de afgelopen weken beginnen de coronacijfers in Mol voorzichtig te stabiliseren, maar helaas op een veel te hoog niveau. De voorbehouden coronacapaciteit van het Heilig Hartziekenhuis wordt momenteel nog niet overschreden, maar het ziekenhuis moet na het paasweekend in elk geval meer bedden vrijmaken voor coronapatiënten, wat de reguliere zorg mogelijk in het gedrang brengt. “Het ziekenhuis probeert de reguliere behandelingen en geplande operaties de komende weken maximaal te garanderen.”
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vaccinatie van 80-plussers in ELZ Baldemore gaat opvallend traag: “Kleine leveringen bij opstart en in verhouding veel zorgpersoneel”
  Balen/Mol/Dessel/Retie

  Vaccinatie van 80-plus­sers in ELZ Baldemore gaat opvallend traag: “Kleine leveringen bij opstart en in verhouding veel zorgperso­neel”

  De vaccinaties van 80-plussers in Vlaanderen is in volle gang. In veel gemeenten heeft al minstens 50 procent van de bejaarde bevolking een eerste spuitje gekregen. Opvallend genoeg halen de gemeenten van eerstelijnszone Baldemore amper 30 procent en zijn ze daarmee de slechtste leerlingen van de klas. “Dit is slechts een momentopname. Binnen twee weken zitten we weer op schema”, verzekert Mols burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug