Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Getty Images/iStockphoto

2.500 euro gemeentelijke subsidies voor Kind en Gezin

MolDe gemeenteraad van 20 december heeft de jaarlijkse subsidies voor Kind en Gezin goedgekeurd. Met de subsidie wil het gemeentebestuur het vrijwilligerswerk binnen deze comités extra waarderen.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Dirk en Vicky openen B&B tussen de uilen in Frans paradijsje: “Het enige wat je hier hoort zijn de fluitende vogeltjes”
  PREMIUM

  Dirk en Vicky openen B&B tussen de uilen in Frans paradijsje: “Het enige wat je hier hoort zijn de fluitende vogeltjes”

  Leven als God in Frankrijk: het is voor de meesten onder ons een onbereikbare droom. Voor Dirk Van Bijlen en Vicky Werelts uit Dessel is het echter al twee jaar realiteit. Na meer dan dertig jaar houten tuinhuizen bouwen, zetten ze in 2021 hun zaak stop en verhuisden ze definitief naar hun vakantiehuis in het piepkleine Goulles. Voortaan verwelkomen ze ook gasten in hun knusse B&B La Petite Chouette. “Liever één vakantiehuis dan duizend tuinhuizen”, lacht Dirk.
  Dessel
 1. ‘Busje hoppen, lekker shoppen’: ‘gewrapte' Lijnbus moet toeristen overtuigen om naar het Molse winkelcentrum te komen

  ‘Busje hoppen, lekker shoppen’: ‘gewrapte' Lijnbus moet toeristen overtuigen om naar het Molse winkelcen­trum te komen

  De expressbus tussen Rauw en het Centrum steekt voortaan in een nieuw, opvallend jasje. Buslijn 1, ook wel de Centrum Express genoemd, werd namelijk volledig bestickerd met Molse iconen en de slagzin ‘Busje hoppen, lekker shoppen’. “Zo willen we de duizenden toeristen die jaarlijks in Sunparks, het Zilvermeer en Europarcs verblijven, overtuigen om met de bus naar ons winkelcentrum te komen”, zegt schepen voor Lokale Economie Lieve Heurckmans (CD&V).
  Mol