1. Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo opent derde filiaal in hartje Mol: “Ultieme plek voor vrouwen die op zoek zijn naar lichaamsverzorging”
  Mol

  Hasseltse beautyon­der­neem­ster Caroline Rigo opent derde filiaal in hartje Mol: “Ultieme plek voor vrouwen die op zoek zijn naar lichaams­ver­zor­ging”

  Het populaire Café Beauté van de Hasseltse beauty-onderneemster Caroline Rigo komt volgend jaar naar Mol. In februari wordt daar na Hasselt en Knokke-Heist namelijk een derde filiaal geopend, in de Statiestraat. “Bij ons kan je terecht voor alles wat te maken heeft met natuurlijke, minerale make-up en onze aanvullende, pas uitgerolde lijn van skincare producten”, zegt Caroline.
 1. Belgoprocess vervangt 10 kilometer lange pijpleiding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”
  Mol

  Belgopro­cess vervangt 10 kilometer lange pijplei­ding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”

  Belgoprocess, het bedrijf dat zich specialiseert in de verwerking en opslag van radioactieve afvalstoffen en sanering van nucleaire sites, vervangt tussen 2024 en 2028 de Neteleiding. Die ondergrondse pijpleiding is maar liefst 10 kilometer lang en voert al sinds 1956 gezuiverd afvalwater af naar de Molse Nete. Omdat de leiding asbestcement bevat, maakt die nu plaats voor een kunststoffen exemplaar. “De Neteleiding is nog in operationele staat, maar we willen anticiperen op de toekomst”, zegt Bart Thieren, woordvoerder van Belgoprocess.
 1. Leerlingen Sint-Jan Berchmanscollege maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”
  Mol

  Leerlingen Sint-Jan Berchmans­col­le­ge maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”

  Logo Leieland en Logo Kempen hebben dinsdag samen de vernieuwde geestelijke welzijnstool Kzitermee.be gelanceerd op het Sint-Jan Berchmanscollege. Het platform bundelt maar liefst 500 diensten uit de regio die werken rond mentale gezondheid. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst geeft de tool enkele suggesties van instanties die je kunnen helpen als je het moeilijk hebt. “Veel jongeren weten niet waar of bij wie ze terecht kunnen. Of ze durven geen hulp te vragen. Kzitermee moet daar verandering in brengen”, zegt Evy Bens van Logo Kempen.
 2. Jentl Vankrunkelsven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”
  voetbal eerste provinciale

  Jentl Vankrun­kels­ven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”

  In eerste provinciale hebben de spelers van Berg en Dal er een vrij weekend opzitten. Omwille van de interland van de Rode Duivels werd het duel in ‘s Gravenwezel-Schilde verschoven naar de eerste zondag van januari. Dat betekent dat de spelers van de Meerhoutse formatie voor een bijzonder drukke periode staan. Zondag is er om te beginnen het prestigeduel voor eigen volk tegen Retie.
 1. Sinterklaas komt naar zwembad Vita Den Uyt
  Mol

  Sinter­klaas komt naar zwembad Vita Den Uyt

  De Sint is nu officieel in het land! En de goedheiligman komt dit weekend naar Mol. Hij brengt op zaterdag 3 december namelijk een bezoekje aan zwembad Vita Den Uyt. Kinderen mogen langskomen bij de Sint tussen 9.30 en 12.30 uur. De hele dag geniet je voor maar 6 euro van een heerlijke pannenkoek en een drankje. Zin in een heel zakje vol met lekkers? Download dan zeker de kleurplaat op de website van het zwembad of haal er eentje af aan de balie, kleur ze in en breng ze zaterdag mee.
 2. M.I.N. Mol vzw organiseert kerstmarkt in kerk Achterbos: “Alle opbrengst gaat integraal naar onze werking”
  Mol

  M.I.N. Mol vzw organi­seert kerstmarkt in kerk Achterbos: “Alle opbrengst gaat integraal naar onze werking”

  De kerk van Achterbos is tegenwoordig volledig in kerstsfeer gehuld. Armoedevereniging M.I.N. Mol organiseert er deze tijd van het jaar - naast haar reguliere werking - namelijk een heuse kerstmarkt. Zowel mensen die het niet breed hebben als mensen die graag een goed doel steunen, kunnen er dit weekend hun hart ophalen tussen de feestelijke tafeltjes en kerstartikelen voor een kleine prijs op de kop tikken.

Populair in HLN+ REGIO

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 1. Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelersgroep: “Ik ben een trotse trainer”
  voetbal 3NB

  Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelers­groep: “Ik ben een trotse trainer”

  Als nieuwkomer kreeg ASV Geel aan de vooravond van deze competitie een zware opdracht mee. De buitenwereld beschouwde de Kempische formatie als een aanwinst voor derde nationale. Een uitdaging die Geel, in niet altijd even dankbare omstandigheden, voluit is aangegaan. Vandaag, op een zucht van de winterstop, is het een rol die het op alle vlakken met brio vervulde.
 2. Kris De Backer (Trainer Lille United): “We schieten voor de tweede week op rij in onze eigen voet”
  voetbal 2NB

  Kris De Backer (Trainer Lille United): “We schieten voor de tweede week op rij in onze eigen voet”

  Voor de tweede week op rij, heeft Lille United in tweede nationale B een zege uit handen gegeven. Telkens gebeurde dat via een identiek scenario. Net als vorige week in Bocholt stond de Kempische fusieclub ook zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn City Pirates Antwerpen, bij de rust met 2-0 aan de leiding. Maar in de slotfasen kon de tegenstander zijn achterstand van het bord wegen. Eindstand werd weer 2-2.