Volledig scherm
© Photo News

Moeskroen kondigt overname door Lille aan, Da Cruz wordt hoofdcoach: “Excel wordt geen satellietclub”

MoeskroenExcel Moeskroen heeft de verkoop van de club aan de Franse eersteklasser Lille aangekondigd. De Henegouwse club lichtte de overgang toe net voor het oefenduel van Les Hurlus tegen haar nieuwe eigenaar. 

 1. Duitser Bernd Storck is nieuwe coach van Moeskroen
  Jupiler Pro League

  Duitser Bernd Storck is nieuwe coach van Moeskroen

  Bernd Storck is de nieuwe trainer van Moeskroen. De 55-jarige Duitser tekende bij de rode lantaarn in de Jupiler Pro League een contract voor één seizoen, met een optie op een bijkomend jaar. Storck volgt in Moeskroen Frank Defays op, die deze week werd ontslagen. De Duitser was het laatst bondscoach van Hongarije dat hij in 2016 naar het EK in Frankrijk leidde. Hongarije haalde verrassend de achtste finales waarin het kansloos sneuvelde tegen de Rode Duivels (4-0).
 2. Gerecht valt nu ook binnen bij Belgische voetbalbond en Moeskroen, drie ploegen willen zich burgerlijke partij stellen
  Belgisch voetbal

  Gerecht valt nu ook binnen bij Belgische voetbal­bond en Moeskroen, drie ploegen willen zich burgerlij­ke partij stellen

  In het kader van een onderzoek van het federale parket zijn deze ochtend speurders binnengevallen bij voetbalclub Moeskroen, enkele bestuurders van de club, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). Drie ploegen (OH Leuven, Lommel en Westerlo) gaven inmiddels te kennen dat ze zich burgerlijke partij willen stellen in de zaak.
 1. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag

 2. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"