Volledig scherm
© Photo News

BAS motiveert licentie voor Moeskroen: “Niet aangetoond dat geld van makelaars komt”

MoeskroenNa de commotie rond de toekenning van de proflicentie van Moeskroen door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft die instantie nu haar beslissing gemotiveerd en aan de betrokken partijen overgemaakt. “Het is niet aangetoond dat het geld van Moeskroen effectief van makelaars komt”, valt op te maken uit het verslag. 

10 reacties

 • Karel Dierckx

  9 maanden geleden
  Dominique Meert, er is geen bewijs geleverd van de financiële garantie. Moeskroen voldoet dus niet aan de licentievoorwaarden. Dat is een feit, geen vermoeden. Het BAS heeft de regels naast zich neergelegd, met alle gevolgen vandien.
 • jacqueline van langenhove

  9 maanden geleden
  Enige oplossing was 18ploegen en 1b afschaffen. Maat wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil
 • Meert Dominique

  9 maanden geleden
  Het is natuurlijk moeilijk te begrijpen voor een voetbalsupporter maar men is maar schuldig als de schuld 100% bewezen is. Zelfs sterke vermoedens tellen niet. Waasland Beveren, slechtste ploeg met slechtste voetbal, dus rechtvaardige degradatie.
 • andre van de wege

  9 maanden geleden
  waar zijn de bewijsstukken? kijk naar Mechelen de bewijzen waren daar zwart op wit en ze gaan vrijuit. er word geen staf gegeven.
 • Jan Van Roy

  9 maanden geleden
  Kan het nog erger dan dit? Hallucinant en degoutant. Je moet maar supporter van Beveren zijn. Je wordt op minder dan een week langs alle kanten genaaid! Gelukkig primeert het sportieve in het Belgische voetbal!
 1. Het laatste woord is nog niet gezegd: "Niet ondenkbaar dat KBVB en clubs zich burgerlijke partij stellen in strafonderzoek naar Moeskroen”
  Belgisch voetbal

  Het laatste woord is nog niet gezegd: "Niet ondenkbaar dat KBVB en clubs zich burgerlij­ke partij stellen in strafonder­zoek naar Moeskroen”

  Moeskroen kroop voor de zesde keer door het oog van de naald en heeft zijn licentie voor 2020-2021 beet via het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS). Maar de consternatie is groot. De Belgische voetbalbond communiceerde eerder vandaag dat ze het principieel oneens is met het BAS. De KBVB wacht, net als enkele andere profclubs, op de motivering van het BAS om eventueel verdere stappen te ondernemen. Wat die precies kunnen zijn? “Het is niet ondenkbaar dat de bond en clubs zich burgerlijke partij stellen in het strafonderzoek naar Moeskroen”, aldus de advocaat van 1B-club Westerlo.
 1. Degryse en Mulder scherp: "Tegen een sterkere tegenstander ligt Real eruit"
  Play

  Degryse en Mulder scherp: "Tegen een sterkere tegenstan­der ligt Real eruit"

 2. "Voorbereiding Club op terugmatch tegen Kiev volledig verstoord"
  Play

  "Voorberei­ding Club op terugmatch tegen Kiev volledig verstoord"