1. MOESKROEN. ‘Les Hurlus’ rekenen op tien (!) onbekende Lille-huurlingen: “Maar wij hebben recht op onze eigenheid”
  PREMIUM
  Moeskroen

  MOESKROEN. ‘Les Hurlus’ rekenen op tien (!) onbekende Lil­le-huurlingen: “Maar wij hebben recht op onze eigenheid”

  Wat we van Moeskroen mogen verwachten? “Rijselse koffie met een scheutje Belgische melk”, aldus onze clubwatcher Eddy Soetaert. ‘Les Hurlus’ doen het met maar liefst tien (!) huurlingen van Lille, de nieuwe Franse moederclub van Moeskroen. Centraal achterin moet dan weer een Argentijn met een verleden bij AC én Inter Milaan sterkhouder worden. Alles wat u moet weten over Moeskroen voor de start van het nieuwe seizoen leest u hier.
 1. Moeskroen: “We verwachten Hollerbach snel terug op de club”
  Moeskroen

  Moeskroen: “We verwachten Hollerbach snel terug op de club”

  Bernd Hollerbach, de Duitse coach van Moeskroen, is al sinds 20 december afwezig vanwege een zware longontsteking. De wedstrijdcoaching was de voorbije weken in handen van technisch directeur Rudi Vata, maar die trok na de wedstrijd op Anderlecht aan de alarmbel. “Een ploeg heeft nood aan een trainer. Er is duidelijkheid nodig”, aldus Vata. Uitspraken die er op leken te wijzen dat er ook binnen Moeskroen grote onduidelijkheid heerst over Hollerbach, maar CEO Paul Allaerts weerlegt dat. “Bernd heeft vorige week nog een onderzoek ondergaan, we verwachten hem nu snel terug op de club”, aldus Allaerts.
 1. Eerst de knipoog, dan een héérlijke krul: Antonov etaleert zijn geweldige linker tegen Genk
  Play
  Moeskroen

  Eerst de knipoog, dan een héérlijke krul: Antonov etaleert zijn geweldige linker tegen Genk

  Géén zege voor Racing Genk tegen Moeskroen. Eén van de verantwoordelijken daarvoor, is Nemanja Antonov. De Servische linksachter van Moeskroen zorgde in de tweede helft voor de 2-2 met een geweldige vrijschop. Opvallend: vlak voor Antonov de bal voorbij Coucke joeg, knipoogde de linkspoot nog even. “Ik leg 'm wel even in de kruising”, leeg hij wel te denken. En zo geschiedde dus ook (zie video boven).
 1. Gerecht valt nu ook binnen bij Belgische voetbalbond en Moeskroen, drie ploegen willen zich burgerlijke partij stellen
  Belgisch voetbal

  Gerecht valt nu ook binnen bij Belgische voetbal­bond en Moeskroen, drie ploegen willen zich burgerlij­ke partij stellen

  In het kader van een onderzoek van het federale parket zijn deze ochtend speurders binnengevallen bij voetbalclub Moeskroen, enkele bestuurders van de club, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). Drie ploegen (OH Leuven, Lommel en Westerlo) gaven inmiddels te kennen dat ze zich burgerlijke partij willen stellen in de zaak.
 1. ‘Football Leaks’ richt nu ook pijlen op België en CEO van de Pro League: Pierre François wist dat Moeskroen onder controle stond van schimmige makelaar
  Moeskroen

  ‘Football Leaks’: Pierre François wist dat Moeskroen onder controle stond van schimmige makelaar

  Na Neymar, Mbappé en Manchester City richt de nieuwste onthulling van Football Leaks zich nu ook op de Belgische voetbalcompetitie. Uit mails die het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ en EIC - een Europees krantenverband waarbij ook ‘De Standaard’ hoort - in handen kreeg, blijkt dat Moeskroen jarenlang onder de macht stond van een Israëlische topmakelaar en dat Pierre François, CEO van de Pro League, daarvan op de hoogte was.
 2. Moeskroen-speler springt in de bres voor Mogi Bayat: “Je mag niet vergeten wat hij voor de spelers en Belgische clubs heeft gedaan”
  Belgisch voetbal

  Moes­kroen-spe­ler springt in de bres voor Mogi Bayat: “Je mag niet vergeten wat hij voor de spelers en Belgische clubs heeft gedaan”

  Noë Dussenne is één van de vele spelers die makelaar Mogi Bayat in zijn portefeuille heeft. Toch is hij een van de weinigen die het openlijk durft op te nemen voor zijn agent. Nadat bekend raakte dat Mogi Bayat een van de spilfiguren is in het grootschalig onderzoek rond het Belgisch voetbal, besloot de speler van Moeskroen een lans te breken voor Mogi.
 1. VIDEO. Moeskroen veegt de nul eindelijk van het bord. Henegouwers winnen met kleinste verschil tegen KV Kortrijk
  Jupiler Pro League

  VIDEO. Moeskroen veegt de nul eindelijk van het bord. Henegou­wers winnen met kleinste verschil tegen KV Kortrijk

  Bernd Storck heeft zijn intrede bij Excelsior Moeskroen niet gemist. De 55-jarige Duitser bezorgde de vooraf puntenloze hekkensluiter meteen zijn eerste overwinning, waardoor de grensclub weer in het spoor komt van Lokeren en Waasland-Beveren. En ook van een zwaar tegenvallend KV Kortrijk, dat in Henegouwen nooit de indruk wekte dat het er iets kon oogsten. Een strafschopfout van Brendan Hines-Ike, ook bij andere fases de schlemiel van de bezoekers, kostte zijn team drie punten.
 2. Duitser Bernd Storck is nieuwe coach van Moeskroen
  Jupiler Pro League

  Duitser Bernd Storck is nieuwe coach van Moeskroen

  Bernd Storck is de nieuwe trainer van Moeskroen. De 55-jarige Duitser tekende bij de rode lantaarn in de Jupiler Pro League een contract voor één seizoen, met een optie op een bijkomend jaar. Storck volgt in Moeskroen Frank Defays op, die deze week werd ontslagen. De Duitser was het laatst bondscoach van Hongarije dat hij in 2016 naar het EK in Frankrijk leidde. Hongarije haalde verrassend de achtste finales waarin het kansloos sneuvelde tegen de Rode Duivels (4-0).