Een training van KFC Moerbeke met op de achtergrond de nieuwe sporthal en toekomstige kantine waarvan de bouw nu is stilgelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een training van KFC Moerbeke met op de achtergrond de nieuwe sporthal en toekomstige kantine waarvan de bouw nu is stilgelegd. © KFCM

Rechter vernietigt vergunning voor bijna afgewerkt sportcomplex in Moerbeke: “Farys en gemeente moeten huiswerk helemaal opnieuw maken”

Moerbeke-WaasDe Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de nieuwe sporthal en buitensportvelden vernietigd. Een aantal buren had een procedure aangespannen om dat ze vrezen voor de impact van de geluids- en lichthinder. De rechter geeft hen nu gelijk. De werken aan de sporthal zijn voor onbepaalde tijd stilgelegd.

  1. “Samen met Maurice was ze jarenlang bezielster van Kovekenskermis”: Heirbrug neemt afscheid van Francine Samson

    “Samen met Maurice was ze jarenlang bezielster van Kovekens­ker­mis”: Heirbrug neemt afscheid van Francine Samson

    Francine Samson (99) is niet meer. Ze woonde al jaren in woonzorgcentrum Ter Engelen, maar in de Lokerse Heirbrugwijk blijft ze voor altijd ‘wereldberoemd’. Samen met wijlen haar man Maurice Baeté vormde ze jarenlang de drijvende tandem achter Kovekenskermis en haar bekende reuzenstoet. “Francine was en blijft van de Heirbrug”, aldus haar doopkind Jean-Pierre Dubois. Een portret van een kranige Heirbruggenaar.