Nelly Ruiz werd aangevallen door twee pitbulls toen ze een avondwandeling maakte en de dieren plots over de omheining sprongen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nelly Ruiz werd aangevallen door twee pitbulls toen ze een avondwandeling maakte en de dieren plots over de omheining sprongen. © rv

Nelly Ruiz (32) stond doodsangsten uit tijdens aanval pitbulls: “In foetushouding gaan liggen om mezelf te beschermen”

Moerbeke-Waas/Wachtebeke“Ik weet niet hoe lang ik op de grond heb gelegen maar de pijn was verschrikkelijk en het leek eindeloos te duren.” Nelly Ruiz (32) werd donderdagavond aangevallen door twee pitbulls toen ze een avondwandeling maakte. De vrouw zal er wellicht blijvende littekens aan overhouden maar ze beseft tegelijk dat ze aan de dood is ontsnapt. “Ik had gelukkig de reflex om in foetushouding op de grond te gaan liggen om mijn hals en gezicht te beschermen.”

 1. 
Steeds meer Lokeraars willen buurt proper houden: “Bijna iedere dag meldt zich een nieuwe ‘Propere Pionier’ aan”

  Steeds meer Lokeraars willen buurt proper houden: “Bijna iedere dag meldt zich een nieuwe ‘Propere Pionier’ aan”

  Nu we minder op reis of naar evenementen kunnen, groeit de aandacht voor onze eigen leefomgeving. Sinds het begin van de coronacrisis merkt afvalintercommunale IDM een fikse stijging in het aantal ‘Propere Pioniers’: mensen die zich inzetten om het zwerfvuil in hun wijk op te ruimen. “Wekelijks ga ik minstens één keer op stap in de Oud-Strijderslaan en langs de Durmedijk om afval op te ruimen”, zegt Christel De Maesschalck, één van de trouwe Propere Pioniers.
 2. Dolgedraaide pitbulls bijten zich vast in hals van voetgangster: “Met stokken en staven op honden moeten slaan om haar te bevrijden”
  PREMIUM

  Dolgedraai­de pitbulls bijten zich vast in hals van voetgang­ster: “Met stokken en staven op honden moeten slaan om haar te bevrijden”

  Een 32-jarige vrouw uit Wachtebeke is donderdagavond slachtoffer geworden van een aanval van twee dolgedraaide pitbulls. Die waren over de omheining gesprongen en beten zich vast in de hals en de pols van het slachtoffer. Buren en voorbijgangers moesten met stokken en ijzeren staven op de dieren slaan vooraleer die hun greep losten. Het parket liet de dieren in beslag nemen.