Volledig scherm
© iStock

Moerbeke vraagt digitale veiligheidsaudit aan

Moerbeke-WaasOok in Moerbeke wordt vandaag meer en meer ingezet op een digitale werking. Om zich ervan te verzekeren dat de gegevens van haar burgers veilig zijn, heeft ze beslist in te tekenen op een door de Vlaamse overheid gecofinancierde ICT-veiligheidsaudit, een aanbod dat minister Bart Somers dit jaar lanceerde. Die audit zal nagaan of de cybersecurity van de gemeente op punt staat.

 1. VLOT!-leerlingen Sint-Lodewijkscampus maken filmpjes voor jong en oud in coronatijden: “Bewoners woonzorgcentrum activeren met sitting work-out”
  Lokeren

  VLOT!-leerlingen Sint-Lodewijks­cam­pus maken filmpjes voor jong en oud in coronatij­den: “Bewoners woonzorg­cen­trum activeren met sitting work-out”

  Door de coronacrisis werden de geplande stages binnen de richting Gezondheids- en Welzijnswetenschappen van het Sint-Lodewijkscollege (VLOT!-scholengroep) uitgesteld. De leerlingen bleven echter niet bij de pakken zitten. Ze gingen aan de slag om filmpjes en foto’s te maken voor bewoners van woonzorgcentra en dansfilmpjes om kinderen en kleuters ’s ochtends vrolijk wakker te maken.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas