De vrouw wandelde te voet voorbij deze woning. De twee pitbulls sprongen over de omheining en vielen haar zonder enige aanleiding aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw wandelde te voet voorbij deze woning. De twee pitbulls sprongen over de omheining en vielen haar zonder enige aanleiding aan. © rv

Dolgedraaide pitbulls bijten zich vast in hals van voetgangster: “Met stokken en staven op honden moeten slaan om haar te bevrijden”

Een 32-jarige vrouw uit Wachtebeke is donderdagavond slachtoffer geworden van een aanval van twee dolgedraaide pitbulls. Die waren over de omheining gesprongen en beten zich vast in de hals en de pols van het slachtoffer. Buren en voorbijgangers moesten met stokken en ijzeren staven op de dieren slaan vooraleer die hun greep losten. Het parket liet de dieren in beslag nemen.

  1. Nelly Ruiz (32) stond doodsangsten uit tijdens aanval pitbulls: “In foetushouding gaan liggen om mezelf te beschermen”
    PREMIUM
    Moerbeke-Waas/Wachtebeke

    Nelly Ruiz (32) stond doodsang­sten uit tijdens aanval pitbulls: “In foetushou­ding gaan liggen om mezelf te beschermen”

    “Ik weet niet hoe lang ik op de grond heb gelegen maar de pijn was verschrikkelijk en het leek eindeloos te duren.” Nelly Ruiz (32) werd donderdagavond aangevallen door twee pitbulls toen ze een avondwandeling maakte. De vrouw zal er wellicht blijvende littekens aan overhouden maar ze beseft tegelijk dat ze aan de dood is ontsnapt. “Ik had gelukkig de reflex om in foetushouding op de grond te gaan liggen om mijn hals en gezicht te beschermen.”