De vrouw wandelde te voet voorbij deze woning. De twee pitbulls sprongen over de omheining en vielen haar zonder enige aanleiding aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw wandelde te voet voorbij deze woning. De twee pitbulls sprongen over de omheining en vielen haar zonder enige aanleiding aan. © rv

Dolgedraaide pitbulls bijten zich vast in hals van voetgangster: “Met stokken en staven op honden moeten slaan om haar te bevrijden”

Een 32-jarige vrouw uit Wachtebeke is donderdagavond slachtoffer geworden van een aanval van twee dolgedraaide pitbulls. Die waren over de omheining gesprongen en beten zich vast in de hals en de pols van het slachtoffer. Buren en voorbijgangers moesten met stokken en ijzeren staven op de dieren slaan vooraleer die hun greep losten. Het parket liet de dieren in beslag nemen.

 1. 
Floris en paard Origi kronen zich kampioen in Beker van België voor Jonge Dressuurpaarden: “Eén van de beste paarden die hier al op stal stond”
  PREMIUM
  Moerbeke

  Floris en paard Origi kronen zich kampioen in Beker van België voor Jonge Dressuur­paar­den: “Eén van de beste paarden die hier al op stal stond”

  Moerbeke heeft er twee sportieve kampioenen bij. Floris De Coninck (43) van dressuurstal Coninckshof leidde paard Origi naar de winst in het eindklassement van de Beker van België voor Jonge Paarden. “Ons geheim? Op het Coninckshof geven we een paard de tijd om te ontwikkelen. Dierenwelzijn staat voorop”, zegt Floris.
 2. Lise Aper (26) breidt traiteurzaak LiriCe uit in coronatijden: “Naam is eerbetoon aan zus die leven liet in verkeersongeval”
  PREMIUM
  Eksaarde

  Lise Aper (26) breidt traiteur­zaak LiriCe uit in coronatij­den: “Naam is eerbetoon aan zus die leven liet in verkeerson­ge­val”

  Een feestzaal openen terwijl een wereldwijde pandemie de horeca midscheeps treft? Lise Aper van traiteur-aan-huis LiriCe in Eksaarde waagde de sprong aan het begin van de coronacrisis. Ondanks de moeilijke tijden blijft ze niet bij de pakken zitten en stort ze zich op thuislevering en afhaalmaaltijden. Over haar schouder waakt een beschermengel. LiriCe staat voor: Lise, de naam van haar broer Cedric én overleden zus Iris, die zeven jaar geleden overleed aan de gevolgen van een aanrijding.