Archiefbeeld gemeentehuis Moerbeke
Volledig scherm
Archiefbeeld gemeentehuis Moerbeke © Yannick De Spiegeleir

Burgemeester De Caluwé (Open Vld): “Fusie staat niet in onze planning”

MoerbekeOp de gemeenteraad polste raadslid Marc Cossaer (N-VA) naar de plannen van de gemeente omtrent een mogelijke fusie met de buren uit Lokeren. Burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld) liet andermaal weten dat de kleinste gemeente van het Waasland geen vragende partij is voor een fusie.

 1. Deze Lokerse school vond wél 12 nieuwe leerkrachten: “Stof je vacatures eens af. En denk aan pizza!”
  Lokeren

  Deze Lokerse school vond wél 12 nieuwe leerkrach­ten: “Stof je vacatures eens af. En denk aan pizza!”

  Het Vlaamse onderwijs kampt dan wel met een acuut tekort aan leerkrachten, maar een uitzondering blijkt het GO! Atheneum Lokeren te zijn. Nochtans hadden ze daar eind juni nog twaalf vacatures openstaan, onder meer voor knelpuntvakken zoals Frans en Wiskunde. Dat het korps op 1 september wél voltallig was, is echter geen toeval. Met dank aan een bekende speurder. En... pizza.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.