1. Rechter vernietigt vergunning voor bijna afgewerkt sportcomplex in Moerbeke: “Farys en gemeente moeten huiswerk helemaal opnieuw maken”
  PREMIUM
  Moerbeke-Waas

  Rechter vernietigt vergunning voor bijna afgewerkt sportcom­plex in Moerbeke: “Farys en gemeente moeten huiswerk helemaal opnieuw maken”

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de nieuwe sporthal en buitensportvelden vernietigd. Een aantal buren had een procedure aangespannen om dat ze vrezen voor de impact van de geluids- en lichthinder. De rechter geeft hen nu gelijk. De werken aan de sporthal zijn voor onbepaalde tijd stilgelegd.
 2. Burgemeester De Caluwé over dossiers sportcomplex en containerpark: “Oproep om ‘klagers’ niet te veroordelen”
  Moerbeke-Waas

  Burgemees­ter De Caluwé over dossiers sportcom­plex en container­park: “Oproep om ‘klagers’ niet te veroorde­len”

  In een uitgebreide boodschap op sociale media komt Moerbeeks burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld) terug op het vernietigen van de vergunning voor de sportsite en het verdwijnen van de mogelijkheid om nog matrassen naar het containerpark te brengen nadat juridische procedures werden aangespannen door omwonenden. “We zijn meermaals met de klagers in dialoog gegaan. Echter wie vreest dat zijn individuele vrijheid in het gedrang komt, heeft het recht om in de verdediging te gaan.”
 3. Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsroutes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsrou­tes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermon­de

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer vlinders, ijsvogels, het Ros Beiaard en zelfs Urbanus staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in het Waasland en Dendermonde. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. “Op een bescheiden manier was hij altijd heel groots”: Waasland rouwt om schrijver Dirk Bracke
  PREMIUM
  Stekene

  “Op een bescheiden manier was hij altijd heel groots”: Waasland rouwt om schrijver Dirk Bracke

  Schrijver Dirk Bracke uit Stekene is op 68-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al een jaar met gezondheidsproblemen. Dirk Bracke groeide uit tot één van de meest succesvolle jeugdauteurs. Hij laat heel wat sterke verhalen na, maar ook zijn minzame glimlach en warme menselijkheid zullen hard worden gemist, zo blijkt uit de reacties van Waaslanders die hem goed kenden. “Hij was echt één van ons.”
 1. Le Bon Vivant is nieuwe thuis van Rode Duivels supportersclub ‘Los Op Kop’: “Met de bus naar alle matchen van onze jongens”
  Wachtebeke/Bassevelde

  Le Bon Vivant is nieuwe thuis van Rode Duivels supporters­club ‘Los Op Kop’: “Met de bus naar alle matchen van onze jongens”

  Le Bon Vivant is de nieuwe thuis van de officiële Rode Duivels supportersclub ‘Los Op Kop’. Initiatiefnemer James Hanssen hoopt van het café van ex-voetballer Djamal Buyse dé vaste uitvalsbasis te maken om de matchen van de Rode Duivels te gaan bekijken in binnen- en buitenland. Voor het EK steken ze bij Le Bon Vivant alvast een tricolore tandje bij.