Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Zal Verenigd Koninkrijk testen op dieren weer toelaten? Deze beautymerken zijn wel nog cruelty-free

Cosmetische ingrediënten testen op dieren is verboden in het Verenigd Koninkrijk sinds 1998. Maar daar komt mogelijks verandering in. Na een beslissing van de European Chemicals Agency (ECHA), die besloot dat dierentesten voor sommige ingrediënten nodig zijn, wil ook de Britse overheid naar verluidt haar “beleid updaten”. We lijsten beautymerken op die nu wél nog cruelty-free zijn.

 1. Skincycling of gymlips? Beautyexperte tipt de 10 beste beautyhacks en producten die op TikTok circuleren

  Skincy­cling of gymlips? Beautyex­per­te tipt de 10 beste beauty­hacks en producten die op TikTok circuleren

  Beauty is trending op TikTok. De app is een onuitputtelijke bron van inspiratie, zo blijkt. De soms bizarre trends, gehypete producten en trucjes volgen elkaar in sneltempo op. Tijd voor een basiscursus voor beginners: wij tippen de tofste beautyhacks en producten die iedereen moét hebben, ook jij. “Het is al jaren de bestseller van het gamma, maar werd dankzij de vele fans op TikTok populairder dan ooit. Wereldwijd gaat er elke minuut een flesje over de toonbank.”
 2. Vintage designerkleding boomt: gouden tips van fashionista Tiany Kiriloff om tweedehands luxe-items te scoren

  Vintage designer­kle­ding boomt: gouden tips van fashionis­ta Tiany Kiriloff om tweede­hands luxe-items te scoren

  Aan designerhandtassen en -kleding hangt een behoorlijk prijskaartje. Gelukkig is er de tweedehandsmarkt, en die boomt. Uit onderzoek blijkt dat liefst drie keer meer mensen op zoek gaan naar vintage luxeproducten dan in 2020. Maar hoe en waar scoor je de allerbeste items? Fashionista, styliste, modejournaliste én vintagejunkie Tiany Kiriloff deelt haar beste tips. “Pas op met platformen zoals Vinted.”
 1. Make-up mooier en makkelijker aanbrengen? Meer dan deze penselen heb je niet nodig, tipt make-upartiest

  Make-up mooier en makkelij­ker aanbrengen? Meer dan deze penselen heb je niet nodig, tipt ma­ke-upar­tiest

  Make-upborstels helpen je je make-up mooier en makkelijker aan te brengen, maar in tegenstelling tot wat sociale media of influencers je misschien doen denken, heb je er geen tientallen nodig. Met een paar goedgekozen multitaskers kom je een heel eind. Make-upartiest Ines Borgonjon tipt de 10 beste kwasten en legt uit hoe je ze creatief kan gebruiken. “Deze kwast blendt oogmake-up perfect.”