Gettty Images - Instagram @paulienriemis - Getty Images
Volledig scherm
© Gettty Images - Instagram @paulienriemis - Getty Images

Wie cool wil zijn, draagt dit najaar geen sneakers maar 'omaschoenen’: “Het heeft iets vertrouwds”

De afgelopen jaren was de invloed van streetwear op de modewereld enorm. Iedereen droeg hoodies en sneakers, lekker casual. Maar het tij is volledig aan het keren. Een formelere garderobe krijgt eerherstel, en vooral de geklede schoen speelt daarin een sleutelrol. Moderedacteur David Devriendt legt uit waarom sneakers afgedaan hebben voor loafers, mocassins en andere instappers.

  1. Haat jij het ook om je te ontschminken? Geen watjes nodig en klaar in een wip dankzij deze hack met micellair water

    Haat jij het ook om je te ontschmin­ken? Geen watjes nodig en klaar in een wip dankzij deze hack met micellair water

    Als er een gouden beautyregel is die we allen zouden moeten volgen dan is het wel de volgende: was je gezicht áltijd voor het slapengaan. Picasso mag in geen geval vergeten om zijn kunstwerkje (lees: make-up) aan het einde van de dag van zijn of haar gezicht te halen. Alleen is dat vaak het laatste waar je dan zin in hebt. Wat als we je vertellen dat dat proces eenvoudiger, sneller én ecologischer kan? Dankzij deze baanbrekende hack mag je watjes achterwege laten en is het voorgoed gedaan met klungelen.
  2. Bloot en borsten zijn big business op Paris Fashion Week. “Een blote borst tonen was lang een rebelse daad”

    Bloot en borsten zijn big business op Paris Fashion Week. “Een blote borst tonen was lang een rebelse daad”

    Op deze editie van Paris Fashion Week geldt duidelijk: hoe bloter, hoe beter. Van topmodel Bella Hadid tot actrices Zendaya en Florence Pugh: alle grote namen volgen de trend. Of ze nu een naakte tepel of een hele borst toonden, de tijden van taboe liggen duidelijk ver achter ons. Mode-expert David Devriendt legt uit waarom. “Dat borsten uitgerekend nu zo gevierd worden in de mode, is geen toeval.”