Rechts: dress doctor Dawnn Karen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: dress doctor Dawnn Karen. © Getty Images / 2021 Fashion Psychology Succes

Wat zegt jouw kleerkast over jou? De ‘dress doctor’ achterhaalt de onderliggende betekenis van je modeblunders

Vraag jij je ook af waarom je een overvolle kleerkast hebt, maar toch steeds teruggrijpt naar dezelfde outfit? Heb je een kast vol beige- en grijstinten of baseer je je looks vooral op die van anderen? ’s Werelds eerste ‘dress doctor’ Dawnn Karen legt uit wat de onderliggende betekenis is van je garderobe en hoe je voorgoed komaf maakt met modetwijfels. “Als je beseft waarom je iets draagt, kan dat je helpen om betere keuzes te maken.”

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  8

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Hoe trippyer, hoe beter. Dit moet je volgens moderedacteur David dragen op WECANDANCE

  Hoe trippyer, hoe beter. Dit moet je volgens moderedac­teur David dragen op WECANDANCE

  De eerste twee weekends van augustus wordt muziekfestival WECANDANCE het Woodstock van Zeebrugge. Het thema is ‘Just an Illusion’, met felle kleuren en psychedelische motieven uit de jaren zestig. Niet toevallig, want die trend is net zoals een lsd-trip in al zijn hevigheid aan het inkicken. NINA-modejournalist David Devriendt tipt alvast enkele outfits die perfect in het thema passen. “We snakken net zoals de hippies naar een betere en mooiere wereld.”
 3. De Knokke-look is passé, zo knopen jongeren anno 2022 hun trui: “Elke generatie heeft zijn eigen manier”

  De Knok­ke-look is passé, zo knopen jongeren anno 2022 hun trui: “Elke generatie heeft zijn eigen manier”

  Ook in de zomer is het sweater weather, zeker met zo’n wisselvallig klimaat als het Belgische. Wie zich straks geen blijf weet met zijn trui, kan een voorbeeld nemen aan onze jeugd. Zij dragen het stuk steeds vaker gekruist over hun bovenlichaam. Nee, niet zoals de Knokke-look - te bourgeois, te boomer -, maar op hun eigen manier. Modejournalist David Devriendt legt uit hoe, en kadert de trend. “Door de trend van de heuptasjes zijn jongeren het gewoon geworden om iets op hun borst te dragen.”