Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Foto door Victor Xok via Unsplash

Waarom zeker niet iedereen fan is van Black Friday: “De superdeals gaan ten koste van de mensen die de spullen maken, inpakken en verzenden”

Vrijdag is het weer zover en kunt u met stevige kortingen koopjes doen in tal van (web)winkels. Overgewaaid uit Amerika is Black Friday - vrijdag 29 november -  in België ondertussen een bekend fenomeen. Maar heel wat winkels nemen ook bewust geen deel aan deze feestdag van de consumptie. 

9 reacties

 • To Peeters

  3 jaar geleden
  Alhoewel er de voorbije maanden zo veel klimaatmarsen zijn geweest, gaat deze actie die enorm milieuvervuilend is nog steeds door. Ten tweede denk ik dat dit niet verantwoordelijk is ten opzichte van de lonen van de arbeiders. De arbeiders moeten extra hard werken omdat er heel veel zal verkocht worden maar krijgen daarentegen niet hun verdiende loon omdat er zulke grote kortingen op gegeven worden. To Peeters 1/12/2019
 • To Peeters

  3 jaar geleden
  Ik zou graag mijn mening geven over het artikel van Black Friday. Black Friday is bijna over heel de wereld heel erg bekend. Wat ook te begrijpen is door de enorme kortingen die worden aangeboden. Dit is niet meer verantwoord en er moet dringend iets aan worden gedaan. Ten eerste heeft de massaconsumptie voor Black Friday zware gevolgen. De massaconsumptie zorgt voor een zware impact op het milieu.
 • Bart Lennartz

  3 jaar geleden
  Ik denk dat een mooi evenwicht tussen de kleine handelaar en een keten een leuk gegeven mag worden. Maar meer dan de helft meer betalen bij een lokale handelaar of minder betalen bij een keten maakt voor veel mensen de rekening. Denk dat de zelfstandigen ook steeds niet de hoogste tarieven voor kredieten of diensten willen betalen.
 • Rene Dannau

  3 jaar geleden
  ik heb nog geen enkel artikel gezien dat goedkoper was zelfs niet bij de chinezen.
 • Luc Deville

  3 jaar geleden
  Staat de juiste titel op het juiste artikel? 0 (nul) regels in het artikel gaan over wat in de titel staat.
 1. De bruid mag (erg) kortgerokt zijn dit jaar. “Vrouwen willen meer buiten de lijntjes kleuren tegenwoordig”

  De bruid mag (erg) kortgerokt zijn dit jaar. “Vrouwen willen meer buiten de lijntjes kleuren tegenwoor­dig”

  Dit weekend stapte realityster Kourtney Kardashian (43) in het huwelijksbootje met muzikant Travis Barker (46), in een witte mini-jurk van Dolce & Gabbana. Kardashian kroont zich daarmee niet alleen tot mevrouw Barker, maar ook tot trendsetter. Korte trouwjurken zijn erg populair, ook in Belgische bruidwinkels. “We zien al een tijdje dat de vraag naar korte kleedjes stijgt. En dankzij Kourtney zal die vraag nog meer toenemen.”