Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Waarom wordt je haar snel vet? En hoe vaak mag je het wassen? Experts: “Per week adviseer ik maximaal dit”

De een grijpt elke dag naar de shampoo, de ander (bijna) nooit. Bazart-frontman Mathieu Terryn, bijvoorbeeld, laat zijn haardos au naturel. Hoe vaak moet je je haren echt wassen? Wat met lokken die snel vettig worden? En kan je je haar ‘trainen’ om langer mooi te blijven? BV-kapper Jochen Vanhoudt en dermatoloog Thomas Maselis geven haarfijne antwoorden. “Je haren te vaak wassen is niet gezond.”

 1. Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendinnen geen complimenten”

  Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendin­nen geen complimen­ten”

  De Chinese modewebsite Shein werd in korte tijd razendpopulair. Aan spotprijzen hul je jezelf in een fashionable outfit. Online duurzaamheidsplatform COSH! analyseerde hoe het Chinese bedrijf zoiets voor elkaar krijgt. En dat belooft weinig goeds, legt founder Niki de Schryver uit. “Het is heel zorgbarend hoe wijdverspreid het merk is en hoeveel mensen ze effectief bereiken.”
 2. Dé remedie tegen statisch haar: onze beautyredactrice test leave-in conditioners. “Mijn haar zag er nooit zo gezond uit”
  PREMIUM

  Dé remedie tegen statisch haar: onze beautyre­dac­tri­ce test leave-in conditio­ners. “Mijn haar zag er nooit zo gezond uit”

  Het vriest en dat komt met een irritant neveneffect: statisch haar. Geen fan van ontplofte lokken die aan je gezicht plakken? Een simpele ‘leave-in conditioner’ is de remedie: hij geeft je haar meer vochtigheid en maakt het knoopvrij én minder statisch. Bij Kruidvat vind je er al een voor 2 euro, maar klaart die de klus? Of werkt een tube van 13, 35 of 42 euro beter? “Deze is zijn prijskaartje dubbel en dik waard.”