Een foto die vorige week werd genomen op de bekende mannenmodebeurs Pitti Uomo in Firenze.
Volledig scherm
Een foto die vorige week werd genomen op de bekende mannenmodebeurs Pitti Uomo in Firenze. © EPA

Waarom steeds meer mannen bezig zijn met mode en zich daar ook niet voor schamen

Nog steeds zijn vrouwen meer bezig met mode en kleren dan mannen, maar er is verandering op til. De verkoop van mannenmode is tussen 2010 en 2015 dubbel zo snel gegroeid als vrouwenmode, met maar liefst 17,4 procent. En het einde van die explosieve groei lijkt nog lang niet in zicht. In Milaan loopt momenteel de mannenmodeweek af, en ook daar is het duidelijk dat heren stilaan als even belangrijke consumenten worden gezien. Hoe komt het dat mannen anno nu meer en meer geïnteresseerd zijn in mode, stijl en kleding en zich daar ook niet meer voor schamen?

5 reacties

 • Fabrice Braccio

  5 jaar geleden
  Kan zijn.Maar hun "mannentassen" en hun "mannencrémes" zullen ze nooit of te nimmer aan mij kunnen verkopen.Ongeacht welke acteur of voetballer de reclamebureau's menen te moeten inschakelen om toch maar aan te tonen dat die dingen U niet minder mannelijk maken.
 • Tim Claes

  5 jaar geleden
  Omdat hen via allerelei media wordt opgedrongen dat ze met mode moeten bezig zijn, want dat brengt natuurlijk ook meer op.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  ik denk en zal beleeft blijven,dat de zogezegde mannen van tegenwoordig eigenlijk al geen mannen meer zijn hahaha
 • Johan Van Biesen

  5 jaar geleden
  Mannen 'hebben meer geld' enkel omdat we niet vol make-up en nagellak en stupide accesoires rondlopen, dan hebben we inderdaad meer geld voor kledij. We kopen ook geen 25 paar schoenen en 30 handtassen hè...
 • Fabian Couckelaere

  5 jaar geleden
  Het meeste is gewoon erg lelijk. Om dan nog maar te zwijgen over al die 'mannen' die zich kleden als overjaarse pubers met producten waar men woekerprijzen durft voor vragen! Mij niet gezien....Ik kleed mij mooi maar onopvallend en durf daar ook al eens heel stevig voor uitgeven. Maar dan is het wel voor kwaliteit die jaren meegaat, niet voor de infantiele trainingstrui met een aap (bathing ape iemand?) waar ze kasjmierprijzen voor durven vragen...
 1. Opvallend: dit kapsel hadden alle sterren tijdens de
Oscars. BV-kapper Jochen: “Eerste keer op rode loper”

  Opvallend: dit kapsel hadden alle sterren tijdens de Oscars. BV-kapper Jochen: “Eerste keer op rode loper”

  Zondagnacht was het weer zo ver: de sterren van Hollywood maakte zich op voor de poepchique Oscars. Naast films en acteertalent stond ook glamour centraal. Het valt op hoe nonchalant de kapsels bij grote artiesten als Rihanna, Kendall Jenner en Florence Pugh zaten. De algemene ‘haircutcode’ klonk: een hoge nonchalante dot. “Strak opsteken is erg in”, licht BV-kapper Jochen Vanhoudt toe.
 2. KIJK. dit is de kleerkast van koningin Mathilde. “Haar goedkoopste jurk kost 49,95 euro”
  PREMIUM

  KIJK. dit is de kleerkast van koningin Mathilde. “Haar goedkoop­ste jurk kost 49,95 euro”

  Ze is de meest gefotografeerde vrouw van het land en ziet er (bijna) altijd piekfijn uit. Koningin Mathilde (50) heeft dan ook een kleerkast – of beter een dressing – om u tegen te zeggen. Hoeveel outfits heeft ze klaar hangen voor haar werk? Waar komen haar juwelen vandaan? En waarom draagt ze zo vaak wit? Onze royalty-expert duikt in de garderobe van Modekoningin Mathilde. “Zonder dit accessoire voelt ze zich naakt.”