Victoria's Secret
Volledig scherm
Victoria's Secret © Links: Paloma Elsesser. Rechts: Jill Kortleve.

Victoria’s Secret werkt eindelijk samen met plussize modellen, “maar daar komen ze tien jaar te laat mee”

Jarenlang kreeg Victoria’s Secret bakken kritiek om het gebrek aan diversiteit. Nogal een verrassing dus, dat het merk nu samenwerkt met plussize modellen voor de nieuwste swimwear-collectie. Is het too little too late of eindelijk een stap in de juiste richting? Moderedacteur David Devriendt, bodypositive blogger Marianne Nykjaer en plussize model Sharon Grobben reageren. “De impact hiervan op jonge meisjes valt niet te onderschatten.”

  1. Een Balenciaga-trui voor (maar?) 200 euro. President Zelensky en het modehuis bundelen hun krachten

    Een Balenciaga-trui voor (maar?) 200 euro. President Zelensky en het modehuis bundelen hun krachten

    Demna Gvasalia (40), creatief directeur van luxueus modemerk Balenciaga, durft gek uit de hoek te komen. Zéker wat de extreem hoge prijskaartjes voor zijn creaties betreft. Al gooit de ontwerper het nu over een andere boeg: met — jawel — Oekraïense president Zelensky slaat hij de handen in elkaar voor een hoodie waarvan de winst voor de volle honderd procent naar het goede doel gaat.
  2. Vrouwenhaat, mishandeling en seksueel geweld: onthutsend rapport doet Victoria's Secret wankelen
    Celebrities

    Vrouwen­haat, mishande­ling en seksueel geweld: onthutsend rapport doet Victoria's Secret wankelen

    Jarenlang werd Victoria’s Secret geassocieerd met sensuele vrouwelijkheid. De catalogus en modeshows van het lingeriemerk waren razend populair, voor de modellen betekende de titel van ‘Angel’ meteen een garantie op het sterrendom. Maar achter de schermen van het bedrijf waren machtige mannen verantwoordelijk voor een diepgewortelde cultuur van vrouwenhaat, mishandeling en seksuele intimidatie. Dat schrijft The New York Times in een vernietigend rapport op basis van interviews met meer dan 30 huidige en voormalige leidinggevenden, werknemers en modellen, evenals confidentiële documenten en gerechtelijke dossiers.