Ornament Hemp, Petit Pourri, J.anne
Volledig scherm
© Ornament Hemp, Petit Pourri, J.anne

Van hervulbare geurkaarsen tot strijkpatches: 7 beloftevolle Belgische merken om te leren kennen op onze feestdag

Ons land barst van het talent. En op onze nationale feestdag willen we dat Belgische talent vieren. Van fietskledij voor vrouwen over hervulbare geurkaarsen tot een hip drankje: deze zeven merken maken sinds dit jaar deel uit van onze nationale trots.  

  1. Vind jij naar jezelf kijken bij de kapper ongemakkelijk? Dan zijn ‘blinde’ kapsalons zonder spiegels de geknipte oplossing

    Vind jij naar jezelf kijken bij de kapper ongemakke­lijk? Dan zijn ‘blinde’ kapsalons zonder spiegels de geknipte oplossing

    Stille kappers kennen we al. Maar ook ‘blinde’ kappers lijken een ding te zijn. Geen zin om uren naar jezelf in de spiegel te staren, met natte haren, wallen en een puistje dan nog wel? Dan zijn blinde kappers de geknipte oplossing. Je kan nu een afspraak maken bij Cheveux Bizarre, zonder spiegels. Al lijkt niet iedereen voorstander te zijn. Sofie en Pascal, beide eigenaars van een kapperszaak, leggen uit waarom zij zich liever niet spiegelen aan salons met alleen maar verf aan de muren.
  1. ‘Pheromone perfumes’ zijn een hype op sociale media: “Het zou je onweerstaanbaar maken.” Parfumeur licht toe

    ‘Pheromone perfumes’ zijn een hype op sociale media: “Het zou je onweer­staan­baar maken.” Parfumeur licht toe

    Liefde gaat door de maag, zo luidt het gezegde. Maar volgens de nieuwste hype op sociale media klaarblijkelijk ook door de neus. ‘Pheromone perfume’ is dé geurtrend van deze zomer. Als je die ene crush wil aantrekken, moet je slechts een flesje van dit wondermiddel kopen, klinkt het. Of het ook echt werkt? Parfumeur Kristof Lefebre licht toe: “Feromonen zijn lichaamseigen geuren die binnen de aantrekkingskracht tussen mensen een belangrijke rol zouden kunnen spelen.”