-
Volledig scherm
- © Photonews, rv

Van de mannenrok tot de pin-top. Dit waren de 10 populairste mode-items van het afgelopen jaar

Je volgt de laatste trends en bent helemaal mee met wat ‘in’ is. Maar vraag je je soms ook af wat nu echt de populairste mode-items van het afgelopen jaar waren? Modewinkelplatform Lyst bracht z’n jaarlijkse ‘year in fashion’-rapport uit en lijst daarin onder andere de 10 meest gewilde stukken van 2021 op. Spoiler alert: we hopen dat je het voorbije jaar een aardig centje gespaard hebt als je iets uit de lijst wilt aanschaffen. 

 1. Dankzij deze dikke truien blijft je verwarming uit: onze mode-expert tipt de mooiste vanaf 40 euro

  Dankzij deze dikke truien blijft je verwarming uit: onze mo­de-ex­pert tipt de mooiste vanaf 40 euro

  Nu de koude(re) dagen aanbreken en de verwarming (als het even kan) onaangeroerd blijft, grijpen we meer dan ooit naar een dikke trui. Het kledingstuk is perfect om heerlijk in te cocoonen, en als we de trends van dit jaar mogen geloven, ook nog eens erg stijlvol. Van fluffy tot dik grofgebreid of met een split en een print: overwinteren was nog nooit zo knus. Mode-expert Hilde Geudens verwarmt je alvast met een aantal toppers van truien.
 2. Make-up mooier en makkelijker aanbrengen? Meer dan deze penselen heb je niet nodig, tipt make-upartiest

  Make-up mooier en makkelij­ker aanbrengen? Meer dan deze penselen heb je niet nodig, tipt ma­ke-upar­tiest

  Make-upborstels helpen je je make-up mooier en makkelijker aan te brengen, maar in tegenstelling tot wat sociale media of influencers je misschien doen denken, heb je er geen tientallen nodig. Met een paar goedgekozen multitaskers kom je een heel eind. Make-upartiest Ines Borgonjon tipt de 10 beste kwasten en legt uit hoe je ze creatief kan gebruiken. “Deze kwast blendt oogmake-up perfect.”
 1. Dit waren de allergrootste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Dit waren de allergroot­ste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Met jaarlijks meer dan 200 miljoen surfers weten ze maar al te goed wat er leeft en leefde, dus de modegoden bij Lyst hebben de allergrootste trends van 2022 voor ons in kaart gebracht. Wat waren de coolste merken en controversieelste trends? Welke items werden het meest gezocht en waren dus het moeilijkst te verkrijgen? Wij onthullen het hier. Spoiler: er was één persoon die met de denkbeeldige scepter zwaaide en álle trends stuurde.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.