Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Vaarwel okselvij­vers: mo­de-ex­pert Sarah vertelt in welke stoffen je het minst zweet

Het is hartje zomer: de afgelopen weken klommen de temperaturen geregeld vlotjes richting dertig graden Celcius, en het ziet er niet naar uit dat het kwik snel weer drastisch zal dalen. Heerlijk terrasjesweer, dus. Maar ook: de temperaturen waarin sommigen zich te pletter zweten. Gelukkig is er de expertise van stylist Sarah Roelstraete. Zij legt uit welke outfits, materialen en kleuren je best draagt om okselvijvers te vermijden of te verbergen. 

 1. De Knokke-look is passé, zo knopen jongeren anno 2022 hun trui: “Elke generatie heeft zijn eigen manier”

  De Knok­ke-look is passé, zo knopen jongeren anno 2022 hun trui: “Elke generatie heeft zijn eigen manier”

  Ook in de zomer is het sweater weather, zeker met zo’n wisselvallig klimaat als het Belgische. Wie zich straks geen blijf weet met zijn trui, kan een voorbeeld nemen aan onze jeugd. Zij dragen het stuk steeds vaker gekruist over hun bovenlichaam. Nee, niet zoals de Knokke-look - te bourgeois, te boomer -, maar op hun eigen manier. Modejournalist David Devriendt legt uit hoe, en kadert de trend. “Door de trend van de heuptasjes zijn jongeren het gewoon geworden om iets op hun borst te dragen.”
 2. Of je nu reist naar de Amalfikust, Menorca of de Franse Rivièra: zo kleed je je naar jouw vakantiebestemming

  Of je nu reist naar de Amalfikust, Menorca of de Franse Rivièra: zo kleed je je naar jouw vakantiebe­stem­ming

  We kunnen het zuiderse briesje bijna voelen, de verse zeelucht bijna ruiken. Ben jij je koffer ook al mentaal aan het inpakken met de zomervakantie in aantocht? Italië, Frankrijk of de Balearen: waar je ook uithangt, in stijl hang je nét dat beetje beter. Italiaanse glamour, Spaanse hippiestranden of Franse rivièra? Wij tippen je de mooiste outfits zodat je helemaal opgaat in het idyllische decor.
 1. ‘Pheromone perfumes’ zijn een hype op sociale media: “Het zou je onweerstaanbaar maken.” Parfumeur licht toe

  ‘Pheromone perfumes’ zijn een hype op sociale media: “Het zou je onweer­staan­baar maken.” Parfumeur licht toe

  Liefde gaat door de maag, zo luidt het gezegde. Maar volgens de nieuwste hype op sociale media klaarblijkelijk ook door de neus. ‘Pheromone perfume’ is dé geurtrend van deze zomer. Als je die ene crush wil aantrekken, moet je slechts een flesje van dit wondermiddel kopen, klinkt het. Of het ook echt werkt? Parfumeur Kristof Lefebre licht toe: “Feromonen zijn lichaamseigen geuren die binnen de aantrekkingskracht tussen mensen een belangrijke rol zouden kunnen spelen.”