Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Tips van een tattoo artist zodat je tatoeage mooi oud wordt

Je beslist dat je een tatoeage wilt, gaat naar een tattooshop en kiest samen met de artist een ontwerp. Maar daarna volgt pas het echte werk, want zo'n inkttekening vraagt heel wat onderhoud. Wij vroegen raad aan Sven Rayen van Studio Palermo.

12 reacties

 • Dietrich donckers

  4 jaar geleden
  @ thomas dhont gij leeft duidelijk nog in de middeleeuwen man......
 • David van Dijck

  4 jaar geleden
  Tijd dat mensen het gewoon accepteren in plaats van een oordeel klaar te hebben staan. Als je een tattoo wilt, neem er een. Wil je het niet? Neem je er geen. Een tattoo hebben maakt je niet minder intelligent, minder vriendelijk of meelevend. Je bent wie je bent. Er is niks mis met een tattoo nemen gewoon omdat je ‘m mooi of cool vind. Go for it!
 • marie-claire de bosscher

  4 jaar geleden
  als iets niet moet doen omdat het met ouder worden slechter uit ziet, dan moet je gewoon niet geboren worden.... als je je huid en haren en nagels kunt verzorgen kun je dat met een tattoo ook, geen probleem.
 • Ramon Simon

  4 jaar geleden
  2 uur na tattoo een douche nemen en met huishoudrol of een zacht doekje de tattoo goed afwrijven zodat alle inkt afgespoeld is. In deze fase kan je u tattoo niet beschadigen en als alle inkt weg is krijg je geen korstjes wat meestal kleurverlies betekent. Geen folie maar propere losse kleding. Vaseline 2x per dag, uierzalf 3x, of wat ik gebruik: nivea 5x per dag. Daarna zon is gelijk aan sunblock. Zo een hele arm perfect genezen en na 10 jaar zoals nieuw.
 • Thomas Dont

  4 jaar geleden
  Een tattoo is marginaal.
 1. Vaak last van (dikke) wallen onder de ogen? Expert tipt 5 remedies. “Houd ook rekening met wat je eet”

  Vaak last van (dikke) wallen onder de ogen? Expert tipt 5 remedies. “Houd ook rekening met wat je eet”

  Puffy eyes, vochtwallen of dikke ogen: de beruchte kussentjes kennen vele namen. Heb je er ’s ochtends vaak last van? Niet getreurd: er bestaan remedies voor en die zijn simpeler dan je denkt. Jetske Ultee, onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie, geeft vijf concrete tips om komaf te maken met die wallen. “Ga na of de make-up of huidproducten die je gebruikt, geen irriterende ingrediënten bevatten.”