HoYeon Jung/
Volledig scherm
HoYeon Jung/ © Photonews

‘Squid Game’-actrice schrijft geschiedenis als eerste Koreaanse vrouw op de cover van Vogue

Voor HoYeon Jung was 2021 een jaar om nooit meer te vergeten. Ze kroop in de rol van speler nummer 067 in de Netflix-serie ‘Squid Game’ en werd plotsklaps wereldberoemd. Het nieuwe jaar start ze óók met een mijlpaal: ze schittert op de cover van de Amerikaanse Vogue. Daarmee heeft ze een primeur beet, want nog nooit eerder in de geschiedenis van het blad was er al eens een Koreaanse te zien op de cover.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Dua Lipa is fan én seks is zijn stokpaardje: dit moet je weten over opkomend Belgisch ontwerper Ludovic de Saint Sernin

  Dua Lipa is fan én seks is zijn stokpaard­je: dit moet je weten over opkomend Belgisch ontwerper Ludovic de Saint Sernin

  Ken jij Ludovic de Saint Sernin (31)? Hoewel zijn naam misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, is hij een rijzende ster in de internationale modewereld. De ontwerper is geboren in ónze hoofdstad en krijgt steeds meer bekendheid om zijn gewaagde creaties, die zelfs gedragen worden door de grootste wereldsterren, van Kim Kardashian tot Dua Lipa, Rihanna en Hailey Bieber. “Zijn ontwerpen zijn inclusief, rebels en gedurfd, niet voor muurbloempjes.”
 3. Supermodel HoYeon Jung, dé ster van ‘Squid Game’: “Ik woon al jaren in New York, bizar dat ik bekend werd door een Koreaanse reeks”
  PREMIUM
  TV

  Supermodel HoYeon Jung, dé ster van ‘Squid Game’: “Ik woon al jaren in New York, bizar dat ik bekend werd door een Koreaanse reeks”

  In ‘Squid Game’, de hitreeks van Netflix, speelt HoYeon Jung (27) speler nummer 067 ofwel Kang, een deelneemster aan enkele moorddadige kinderspelletjes. Kang is één van de populairste personages, met een tragische achtergrond. “Maar 067 is ook heel sexy”, aldus de vele ‘Squid Game’-fans. “Ze geeft de serie net dat tikkeltje méér.” En dat heeft de wereld geweten. HoYeon Jung ging in een mum van tijd van nobele onbekende naar dé rijzende ster van het moment.