Issey Miyake met twee modellen in Parijs in 1985.
Volledig scherm
Issey Miyake met twee modellen in Parijs in 1985. © Gamma-Rapho via Getty Images

PORTRET. Ontwerper Issey Miyake (84) overleden: “Steve Jobs droeg enkel rolkragen gemaakt door hem”

Designer Issey Miyake (84), onder meer bekend van zijn wereldberoemde parfum l’Eau d’Issey, is overleden. Meer dan een halve eeuw was de Japanner actief als ontwerper. Hij was het brein achter de kenmerkende rolkraagtruien van Apple-topman Steve Jobs. Maar het icoon deed daarnaast nog veel meer dat de modewereld voor altijd tekende. “Terwijl de ontwerpen van zijn landgenoten ‘Hiroshima chic’ waren, gebruikte Issey juist vooral veel kleur.”

 1. Vrouwen loven massaal de shapewear van Kim Kardashian. Hoezo? “Iedereen wil ‘slim thick’ zijn zoals zij”
  PREMIUM

  Vrouwen loven massaal de shapewear van Kim Kardashian. Hoezo? “Iedereen wil ‘slim thick’ zijn zoals zij”

  Online pochen vrouwen deze zomer massaal met hun shapewear van Kim Kardashian. “Wat een verschil”, getuigt eentje tevreden in de populairste video met 13 miljoen (!) views. Voelt figuurcorrigerend ondergoed voor vrouwen (weer) empowering? Lingerieontwerpster Murielle Scherre, PrimaDonna-manager Vanessa De Vuyst en bodypositivityactiviste Marijne Van Boeckel reageren op de (on)zin van moderne shapewear. “Vroeger heerste de dictatuur van de slankheid. Nu is het een heel ander verhaal.”
 2. Van Kat Kerkhofs tot topmodel Bella Hadid: dit is het hippe hoedje dat iedereen draagt deze zomer

  Van Kat Kerkhofs tot topmodel Bella Hadid: dit is het hippe hoedje dat iedereen draagt deze zomer

  Wat ooit een functioneel accessoire was, is nu al enkele modeseizoenen een heus statement: het vissershoedje. Op alle festivalweides zijn aanhangers ervan weer stevig vertegenwoordigd, en gisteren arriveerde Kat Kerkhofs nog in Turkije met een wit exemplaar op haar hoofd. Maar hoe groeide dat vissershoedje eigenlijk uit tot zo’n passe-partout voor jong en oud? Moderedacteur David Devriendt legt uit.
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Zilveren lokken zijn trendy bij jong en oud. “Als je grijs haar donker verft, oog je vaak juist strenger en ouder”

  Zilveren lokken zijn trendy bij jong en oud. “Als je grijs haar donker verft, oog je vaak juist strenger en ouder”

  Canadees nieuwsanker Lisa LaFlamme (58) zou aan de deur zijn gezet door haar grijze kapsel. Nochtans is grijs als haarkleur hipper dan ooit, en niet alleen voor oudere dames. Ook jongere vrouwen kiezen voor de tint als modestatement. Twee kappers geven advies voor wie de trend wil volgen. “Kappers kunnen grijs haar tegenwoordig een prachtige, glanzende tint geven.”