@hayley_bui, @haileybieber, @patrickta
Volledig scherm
© @hayley_bui, @haileybieber, @patrickta

Op zoek naar een snel, makkelijk én mooi zomerkapsel? Probeer de baby braids eens

Terug uit de nillies: de baby braids. De schattige twee- of driestrengige vlechten die rond 2000 werden gemaakt door Destiny’s Child, Christina Aguilera, Gwen Stefani en zowat elk 12-jarig meisje.

 1. Josje Huisman lanceert haar eigen hoedenmerk. “Mensen die een hoed dragen, boeien mij meteen”

  Josje Huisman lanceert haar eigen hoedenmerk. “Mensen die een hoed dragen, boeien mij meteen”

  Heel vroeger - denk begin vorige eeuw – hoorde er een hoed bij elke outfit. Die tijden komen hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug, maar het valt op dat hoofddeksels nu een gestage comeback maken. Ex K3'tje Josje Huisman (36) ziet het graag gebeuren: na jaren als hobbyist laat ze haar eigen merk en hoedencreaties los op de wereld. Met Cornelia wil Josje het geklede imago van het item helemaal onderuit halen. Prinses Delphine is alvast fan. “Als je iets maakt waar je zelf tevreden over bent, slaap je ‘s nachts lekker.”
 2. Wie deze zomer trendy wil zijn, kleedt zich als een ‘coconut girl’ (en haalt inspiratie uit jeugdreeks ‘Spring’)

  Wie deze zomer trendy wil zijn, kleedt zich als een ‘coconut girl’ (en haalt inspiratie uit jeugdreeks ‘Spring’)

  Herinner je je nog de kleurrijke haltertops, tropische bloemenprints en speelse haaraccessoires die we bij sterren in de nillies zagen? Wel, dat is ondertussen zo’n twintig jaar geleden en in Het Rijk Der Trends betekent dat dat het tijd is om te recycleren. De zogenaamde ‘coconut girl’-stijl is nu een hit op het internet en doet snakken naar de zomer. Tijd om de surf chick in jezelf los te laten.
 1. Gespot in ‘Blind Getrouwd’: waarom zijn groene kostuums zó populair? “Dries Mertens zit er ook voor iets tussen”

  Gespot in ‘Blind Getrouwd’: waarom zijn groene kostuums zó populair? “Dries Mertens zit er ook voor iets tussen”

  Je kon er niet naast kijken: in de eerste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ stonden Brecht én Dziubi samen in hetzelfde donkergroene pak voor het altaar. “What the actual f*ck”, riep Brecht uit, maar wie de trouwtrends kent, is veel minder verbaasd. “Groene kostuums zijn een echte hype nu”, zegt Lisa van Lost in Pablos, waar Brecht en Dziubi hun pak kochten. Bij Café Costume raden ze hun klanten de kleur ondertussen zelfs af. “Wil je echt origineel zijn, dan zijn er betere opties.”
 2. Hoe dik is (nog altijd) té dik, nu de modewereld inclusiever wil zijn? “Huh, ben ik plussize?”
  PREMIUM

  Hoe dik is (nog altijd) té dik, nu de modewereld inclusie­ver wil zijn? “Huh, ben ik plussize?”

  Curvy vrouwen claimen stilaan hun plek in campagnes en op catwalks. Maar ze mogen niet dikker zijn dan maatje 46 en moeten aan wel meer ‘regels’ voldoen. Deborah Dauchot en Morgane Gielen, twee modellenscouts die een lans breken voor meer plussize, en succesvol curvy model Romy Schlimbach onthullen hoe bodypositivity er vandaag écht uitziet in de modewereld. “Plussize modellen vragen me vaak of ze meer kans maken op jobs als ze hun dubbele kin weg laten botoxen.”