De Amerikaanse singer-songwiter Tinashe in mei dit jaar bij het 'SHEIN Together Fest' in de Amerikaanse stad Los Angeles.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amerikaanse singer-songwiter Tinashe in mei dit jaar bij het 'SHEIN Together Fest' in de Amerikaanse stad Los Angeles. © Getty

Nu ook een pop-up op de Meir: wat is het geheim van Shein, de snelst groeiende webwinkel ter wereld?

Vandaag opende de Chinese modegigant Shein een pop-up vlakbij de Antwerpse Meir. De hele dag lang stonden er rijen mensen aan te schuiven. Het mag duidelijk zijn: webwinkel Shein rukt wereldwijd op en overspoelt jonge, koopverslaafde vrouwen met spotgoedkope faster dan fast fashion. Wie zit er achter dit succesnummer?

15 reacties

 • Hilde Janssens

  4 maanden geleden
  Shein is een bedrijf gebaseerd op algoritmes en customer journeys en gepromoot door influencers. Het bedrijf wordt rijk op kinderarbeid en moderne slavernij. Zegt ook genoeg dat niemand de 'leading' man Xu, kent. Terwijl hij anoniem is dreigt hij wel met rechtszaken als zijn bedrijf negatief in het nieuws komt.
 • Alexis De Kocker

  4 maanden geleden
  Ik begrijp deze mensen niet, stop nu eens eindelijk met China te sponseren.
 • karin verwimp

  4 maanden geleden
  Kleding grote ketens en merken: made in China of India. Kwaliteit: hangt vaak als een vod rond je lijf en stof zo dun dat ze doorschijnt zodat ze zo veel mogelijk winst kunnen maken. T-shirts die na 1 wasbeurt scheef trekken. Maten: onbetrouwbaar. Plus, ik weiger te betalen om reclame voor hen te "mogen" maken (merknaam als print). Liefhebber van degelijk katoen? Probeer dat maar eens te vinden bij de bekende merken terwijl Shein nog wel flink wat keuze heeft. Dus koop ik bij Shein. Punt.
 • Tuur schiepers

  4 maanden geleden
  En dan maar mekkeren over mensenrechten en slavenarbeid. Maar ze staan wel in de rij aan te schuiven. Er zitten hier ook blijkbaar enkele inkopers tussen van grote ketens of is het zoals gewoonlijk cafépraat?
 • Philippe Legrand

  4 maanden geleden
  Blijkbaar is de prijs het meest belangrijke. Argumenten dat de mensenrechten in China met de voeten worden getreden spelen geen enkele rol. Als Rusland morgen de olie 1 Euro goedkoper levert zal dat ook hetzelfde resultaat zijn. Files aan de Russische benzinepomp. Waarom zou je in deze tijden ook geen graantje meepikken.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.