Pieter-Jan Vanstockstraeten
Volledig scherm
© Pieter-Jan Vanstockstraeten

NINA en Bel&Bo lanceren nieuwe collectie: dit zijn de favorieten van de redactie. “3 trends in één stuk, heerlijk”

De nieuwe collectie van Bel&Bo en NINA ligt nu in de winkel, met veel romantisch roze, berezachte teddystof en gezellige knitwear. Om dat te vieren zetten 6 NINA-redactrices hun favoriete stuk in de kijker. Ze vertellen waarom ze het item kozen en hoe ze het zouden dragen. “Hoewel deze stof jarenlang werd uitgespuwd door de modewereld, is hij nu helemaal terug.”

 1. Victoria Beckham en Britney Spears dragen ze met trots, maar wat zijn 'clapback T-shirts' precies?

  Victoria Beckham en Britney Spears dragen ze met trots, maar wat zijn 'clapback T-shirts' precies?

  Goed nieuws voor wie graag (subtiel) zijn of haar mening verkondigt: ‘clapback T-shirts’ zijn aan een revival bezig. Je weet wel, die shirts met een — vaak nogal — opvallende slogan. Zo werden Victoria Beckham en zangeres Charli XCX onlangs nog gespot in de trend uit de nillies. Waarom zulke T-shirts weer scoren? Meestal om lollig te doen, al gaat de sterkte ervan soms verder dan dat.
 2. Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

  Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

  Wie getroffen wordt door kanker, de aandoening alopecia of ernstig haarverlies, vindt vaak zijn toevlucht in een pruik. Maar die zit soms niet goed, jeukt of oogt onnatuurlijk. De Nederlandse Sylvia Holstijn vond daar een oplossing voor: een haarband mét eigen haar van de klant. “De haren zien er exact uit zoals de mensen het zelf inleverden. Het ruikt zelfs nog naar hun eigen shampoo.”
 1. De ‘schoenentheorie’ doet de ronde op sociale media: “Brengt ongeluk in de liefde als je ze cadeau geeft of krijgt”

  De ‘schoenen­the­o­rie’ doet de ronde op sociale media: “Brengt ongeluk in de liefde als je ze cadeau geeft of krijgt”

  Wie denkt dat een nieuw paar schoenen een leuk cadeau is, denkt best opnieuw. Op sociale media doet de ‘schoenentheorie’ de ronde, die stelt dat het een zéér slecht idee is om schoenen als geschenk te geven. Het zou kunnen zorgen voor pech in de liefde of zelfs het einde van je relatie kunnen betekenen, volgens Chinese volksverhalen. En er zijn verder nog items die je best vermijdt als cadeau.