Rechts: Florence Pugh.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Florence Pugh. © Getty Images

Niet alleen Florence Pugh is zo dapper: ook Vlaamse vrouwen dumpen vaker hun beha. “Voelt zo puur en vrij”

De Britse actrice Florence Pugh (26) verscheen dit weekend in een jurk die haar tepels erg zichtbaar liet. “Ik wíst dat er commentaar op ging komen”, zei ze. Toch dumpen ook steeds meer Vlaamse vrouwen hun (beugel)beha, en niet alleen omdat dat comfortabeler is. Lingerie-experts lichten toe hoe we onze boezem meer vrij spel kunnen geven, Margo, Kathleen en Marijke vertellen hoe ze hun schroom overwonnen. “Ik voel me soms bekeken als mijn tepels zichtbaar zijn onder een topje.”

 1. Onze obsessie met borsten blootgelegd: "Waarom wil ik mijn stijve tepels verbergen bij de koeltoog, maar niet het kippenvel op mijn arm?”
  PREMIUM

  Onze obsessie met borsten blootge­legd: "Waarom wil ik mijn stijve tepels verbergen bij de koeltoog, maar niet het kippenvel op mijn arm?”

  Het is een bron van genot, voeding én onvrede. In A Boob’s Life schetst journaliste Leslie Lehr onze ingewikkelde relatie met borsten. Waarom is iedereen zo in de ban van een stel opgezwollen melkklieren? Journalist Katrin Swartenbroux gaat op onderzoek uit en maakt enkele verrassende ontdekkingen. Wist jij dat de gemiddelde borst 500 gram weegt en dat onze seksuele obsessie met borsten allesbehalve universeel is?
 2. De blote buiken hype: zijn ‘crop tops’ het nieuwe normaal? “Veel mensen denken: bedek uzelf”

  De blote buiken hype: zijn ‘crop tops’ het nieuwe normaal? “Veel mensen denken: bedek uzelf”

  De outfit van de Française Mladenovic (28) maakte de tongen los op Wimbledon: in plaats van het traditionele jurkje verscheen ze in een heel korte top. Ook naast het tennisveld zien we die trend: mensen van alle leeftijden en met alle lichaamstypes flaneren trots met een bloot middenrif. Moderedacteur David Devriendt verklaart de evolutie. “Vroeger was zo’n topje voor op vakantie en in het uitgaansleven. Nu gaan we ermee naar school en het werk.”