Rechts: Kate Middleton met een halsketting met de initialen van haar drie kinderen.
Volledig scherm
Rechts: Kate Middleton met een halsketting met de initialen van haar drie kinderen. © Frankie and Fish / Photonews

Net als Kate Middleton of Khloé Kardashian: ‘moederjuwelen’ zijn immens populair

De band tussen een moeder en kind is uniek. En dat wordt steeds vaker gevierd met een bijpassend juweel, ook wel ‘mom jewellery’ genoemd. “Ze zijn een symbool voor een betekenisvol moment, zoals een geboorte.” Ontwerpster Elisabeth Leenknegt en moderedacteur David Devriendt lichten de trend toe. 

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. ‘Face jewels’ zijn een trend: juwelen die je kin, neus, oor en volledige gezicht sieren

  ‘Face jewels’ zijn een trend: juwelen die je kin, neus, oor en volledige gezicht sieren

  Actrice Angelina Jolie (46) verscheen op de rode loper van de première van de film ‘Eternals’ met een ‘chin cuff’. Een opmerkelijk accessoire dat van haar lip tot aan haar kin liep. Daarmee is ze de eerste niet; gezichtsjuwelen vonden hun intrede al op de catwalks. Maar deze gekke juwelen versieren nu ook steeds vaker de gezichten van de gewone stervelingen onder ons. Juwelenmerk MAM wijdt er zelfs een hele collectie aan.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.