Dries Van Noten: ‘We nemen voortdurend esthetische beslissingen. Ik wil dan niet nog eens nadenken over wat ik zal aantrekken.’
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Van Noten: ‘We nemen voortdurend esthetische beslissingen. Ik wil dan niet nog eens nadenken over wat ik zal aantrekken.’ © Jef Boes

Modeontwerper Dries Van Noten: “Het heeft weinig zin om aan klimaatmarsen deel te nemen en de volgende dag kleren te gaan kopen bij Primark”

Geen defilés, winkels die moesten sluiten: ook de modesector moest in 2020 peentjes zweten. Maar Dries Van Noten (62) kijkt liever naar de toekomst. “We staan aan het begin van een revolutie.”

17 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 jaar geleden
  Ik wil best wat betalen voor mijn kleding, maar wat heeft Dries Van Noten daarmee te maken ? Die is er enkel maar om de rijke mensen een beetje te verlossen van hun overtollig geld.
 • Ronny Toch

  2 jaar geleden
  Wanneer opnieuw confectie fabrieken in Vlaanderen en hoge taksen op Chinese brol ??
 • Steven Moreels

  2 jaar geleden
  de nagel op de kop, ik kon de kopzin van dit artikel niet beter verwoorden
 • Marleen Bouchet

  2 jaar geleden
  Tja, bied u kleding beterkoop aan, een broek ,jas ,kleedje of trui word in de betere winkels aan gekocht voor een derde van de prijs . B.V. broek aankoopprijs 30€ VERKOOP 90 €. In de Primark heb ik er daar 4 voor.
 • marc werbrouck

  2 jaar geleden
  E-commerce is eigenlijk nog erger! Daar heeft ons land ook zo goed als niets aan. Alles komt van het buitenland
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Steeds meer slaapbeha’s op de markt. Maar is dat wel gezond? “Er bestaat zelfs een ‘anti-aging’ slaapbeha”

  Steeds meer slaapbeha’s op de markt. Maar is dat wel gezond? “Er bestaat zelfs een ‘an­ti-a­ging’ slaapbeha”

  Slapen met een beha: is dat een strak plan? Waar menig vrouw de boezem ‘s nachts vrij en blij laat, grijpen anderen tegenwoordig naar de ‘slaapbeha’: een comfortabel model zonder beugels. Die zijn overal te koop, al stuit het goedje ook wel op tegenkanting. “Ik raad het ten stelligste af”, zegt borstweefseltherapeute Leen Steyaert. “Een beha - zeker met beugel - kan één en ander afknellen.”
 3. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.