Hoewel de donsjassen van Moncler 320 euro kosten, verkopen ze als zoete broodjes.
Volledig scherm
Hoewel de donsjassen van Moncler 320 euro kosten, verkopen ze als zoete broodjes. © Moncler

Mode voor honden zit in de lift, maar is je huisdier wel blij met zo’n jas of kersttrui? Dierendokter Joshua Dutré licht toe

Kledij voor honden is altijd al een ding geweest. Maar waar we het vroeger vooral associeerden met de typische Nero’kes – je weet wel, het keffertje van Carmen uit F.C. De Kampioenen – is het nu helemaal hip. Grote modemerken springen massaal op de kar van petcore, met donsjassen en zachte truien voor onze favoriete huisdieren. Schattig, al maakt dierendokter Joshua Dutré een kanttekening. “Kies liever voor een feestelijk halsband, dat is minder irritant.”

5 reacties

 • nicole desseyn

  3 jaar geleden
  Rokjes bloesjes jasjes allemaal niet nodig en het ergste van alles  vind in ik die buggy’s aub uw hondje heeft 4 pootjes om op te lopen laat ze ze gebruiken !
 • marie-claire de bosscher

  3 jaar geleden
  mijn hondje (yorkshire) wordt helemaal gek als ik een shirtje of pulletje uithaal, ze kan het niet vlug genoeg aandoen, ze is er gek op...  dit ras heeft geen ondervacht en gevoelige longen, dus als het kouder wordt krijgt ze een t-shirtje aan en om te wandelen nog een pull of gewatteerd jasje erbij, en ze houdt ervan.
 • Ronny Popelier

  3 jaar geleden
  Och is toch zo kleinzielig, laat een dier, hondje enz een dier zijn. Dat schilder madams kunnen zelf kiezen wat ze wel of niet dragen. Een hondje is dit tot tegenzin opgedrongen. Hondje is geen mode popje, en is de mode voorbij is het hondje goed voor het asiel, wezin dit dagelijks. Stop gewoon met die zever.
 • karin verwimp

  3 jaar geleden
  Laat een hond alsjeblieft in zijn waardigheid! Geen jas dus tenzij de gezondheid van je huisdier het vereist. Een functionele "regenjas" om te gaan wandelen als het regent kan eventueel nog. Zeker als je hond een vacht heeft die niet snel droogt en anders de hele dag met een natte jas vacht moet rondlopen terwijl je werken bent. Maar verder: crisis neen!
 • Walter Lippens

  3 jaar geleden
  Een hond is niet gediend met een jasje.  Deze vorm van dierenmishandeling zou moeten verboden worden.