@styleisstyle op Instagram
Volledig scherm
© @styleisstyle op Instagram

Met hashtag #FatBabesInLuxury eisen modebloggers meer plussize bij de luxemodemerken

Hallo grote modemerken, jullie hebben plussize vrouwen nu wel lang genoeg genegeerd. Dat is de boodschap die modebloggers massaal met de hashtag #FatBabesInLuxury de wereld in sturen. Met al meer dan 1.000 berichten op Instagram geven ze een duidelijke boodschap aan iconische labels als Dior, Chanel en Louis Vuitton: “Onze lichamen horen ook thuis in luxemerken.”

 1. Zien: de nieuwe Eviva-collectie van NINA en Bel&Bo: “Strak bovenaan, uiteenlopend onderaan. Bootylicious!”

  Zien: de nieuwe Evi­va-collectie van NINA en Bel&Bo: “Strak bovenaan, uiteenlo­pend onderaan. Bootyli­cious!”

  Vanaf zaterdag ligt de Eviva-collectie van Bel&Bo en NINA in de rekken: veel plussize plezier aan kleine prijzen. Voor die gelegenheid maakt de NINA-redactie jullie warm voor hun favoriete stukken. Maar toch nét niet zo warm als dat de zachte stoffen en herfstige texturen je zullen houden. “De snit is fantastisch: dankzij de hoge taille en flared pasvorm zien mijn benen er een tikkeltje langer uit.”
 2. Deze schoen is terug van nooit weggeweest en geliefd bij celebs: de Adidas Samba sneaker

  Deze schoen is terug van nooit weggeweest en geliefd bij celebs: de Adidas Samba sneaker

  Van celebs du moment tot influencers op Instagram: iedereen is helemaal weg van één bepaalde soort sneaker. Adidas Samba’s verkopen al een hele tijd als zoete broodjes. Begrijpelijk, want je scoort ze al voor het redelijke bedrag van 90 euro. Wie nog een cadeautje zoekt voor een voetbalfan zit ook goed met dit exemplaar. “De schoenen werden gelanceerd in 1950 voor het Wereldkampioenschap in Brazilië”
 3. Ordinaire kappers zijn passé, ontdek deze 5 nieuwe types: “Geen zorgen, de blinde kapper ziet goed wat hij doet”

  Ordinaire kappers zijn passé, ontdek deze 5 nieuwe types: “Geen zorgen, de blinde kapper ziet goed wat hij doet”

  Gewoon naar de kapper? Zo 2021. Dit najaar geniet je van de rust in de stoel van de stiltekapper of laat je de man/vrouw met de schaar al je stress wegknippen. Jawel: we gaan een tijdperk in met meer unieke, gespecialiseerde of gepersonaliseerde kapsalons, zodat je er niet meer buiten hoeft te wandelen met een naar gevoel. Onze beautyredactrice lijst ineens alle interessante adressen op.
 1. Bodypositivity maakt plaats voor 'bodyneutrality': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Bodypositi­vi­ty maakt plaats voor 'bodyneutra­li­ty­': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”

  “Kunnen we onze lichamen alsjeblief normaliseren?”, roept popster Billie Eilish op. Ze pleit voor bodyneutrality, niet te verwarren met het populaire bodypositivity. Je aanvaardt je lijf zoals het is en focust meer op hoe het voor je zorgt. Dat is nog bevrijdender en geeft nog meer rust, vinden lingerie-ontwerpster Murielle Scherre, plussize blogster Marianne Nykjaer en styliste en actrice Hilde Destoop. “Heb ik een baaldag, dan word ik echt niet gelukkiger van die ‘hiep hiep hoera bodypositivity’-beelden.” Psychologen Gudrun Hespel en Liesbeth Woertman leggen uit hoe het precies werkt, neutraal zijn over je lijf. “Zie het als spiegeloverstijgend.”