@styleisstyle op Instagram
Volledig scherm
© @styleisstyle op Instagram

Met hashtag #FatBabesInLuxury eisen modebloggers meer plussize bij de luxemodemerken

Hallo grote modemerken, jullie hebben plussize vrouwen nu wel lang genoeg genegeerd. Dat is de boodschap die modebloggers massaal met de hashtag #FatBabesInLuxury de wereld in sturen. Met al meer dan 1.000 berichten op Instagram geven ze een duidelijke boodschap aan iconische labels als Dior, Chanel en Louis Vuitton: “Onze lichamen horen ook thuis in luxemerken.”

 1. Dr. Martens inlopen zonder pijn? Er bestaat een handige truc die je maar een paar euro kost

  Dr. Martens inlopen zonder pijn? Er bestaat een handige truc die je maar een paar euro kost

  Dr. Martens zijn de ideale winterschoenen. Ze passen onder elke outfit én zijn bestand tegen weer en wind. Het enige nadeel: je moet hevige voetpijn trotseren als je ze wilt inlopen. Toch bestaan er een aantal manieren om je te beschermen tegen blaren. We vroegen een verkoper van Dr. Martens naar zijn ultieme trucjes. “Knoop je veters zo strak mogelijk om je voeten te beschermen tegen wrijving.”
 2. Bodypositivity maakt plaats voor 'bodyneutrality': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Bodypositi­vi­ty maakt plaats voor 'bodyneutra­li­ty­': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”

  “Kunnen we onze lichamen alsjeblief normaliseren?”, roept popster Billie Eilish op. Ze pleit voor bodyneutrality, niet te verwarren met het populaire bodypositivity. Je aanvaardt je lijf zoals het is en focust meer op hoe het voor je zorgt. Dat is nog bevrijdender en geeft nog meer rust, vinden lingerie-ontwerpster Murielle Scherre, plussize blogster Marianne Nykjaer en styliste en actrice Hilde Destoop. “Heb ik een baaldag, dan word ik echt niet gelukkiger van die ‘hiep hiep hoera bodypositivity’-beelden.” Psychologen Gudrun Hespel en Liesbeth Woertman leggen uit hoe het precies werkt, neutraal zijn over je lijf. “Zie het als spiegeloverstijgend.”